20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στην Παύλιανη Φθιώτιδας έφτιαξαν τον δικό τους Σιδερένιο Θρόνο για να κάτσει η Cersei της Λαμίας | Φωτός

Ημερομηνία:

Από την εξωτική ορεινή Φθιώτιδα μας έρχεται τελικά το σημαντικότερο spoiler για την σεναριακή εξέλιξη του Game of Thrones, το οποίο είχε την ευγενή καλοσύνη να μας σπρώξει χτες το πρώτο επεισόδιο της τελευταίας (και φαρμακερής) σεζόν του. Μπορεί να κλείσατε όλα τα social media, να διαγράψατε όλους τους επίφοβους φίλους, ακόμη και να κλειδωθήκατε στο υπόγειό σας με αλουμινόχαρτο στο κεφάλι και το μόντεμ στην αγκαλιά, όμως οι κόποι σας θα πάνε κουβά: Μπορεί να μην ξέρουμε ποιο θα είναι το φυσικό (ή όχι και τόσο φυσικό) πρόσωπο που θα κερδίσει τον πόλεμο του Westeros, όμως έχει πλέον λήξει ότι ο τόπος από τον οποίο θα κυβερνήσει δεν θα είναι στο King’s Landing, αλλά σε ένα χωριό κάπου πάνω από τη Λαμία.

Ο λόγος είναι ότι ο σωστός Σιδερένιος Θρόνος των Επτά Βασιλείων δε βρίσκεται πλέον στο Red Keep, αλλά στο χωριό Παύλιανη στην Οίτη, με ομολογουμένως πολύ καλύτερη θέα από τη σαβούρα στο King’s Landing. Ο θρόνος τοποθετήθηκε εκεί από τον Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Παύλιανης μετά από αίτημα της νεολαίας του χωριού, η οποία προφανώς θέλει να έχει στη διάθεσή της ένα όμορφο σποτ για να συζητά το πως θα σφάξει τους εχθρούς της.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Η ιστορία του δικού μας Game Of Thrones ξεκινά πριν αρκετό καιρό, όταν η νεολαία του χωριού, μάς ζήτησε να κατασκευάσουμε το σήμα κατατεθέν της σειράς που έχει γίνει εμμονή σε όλο τον κόσμο!

[…]Οι λάτρεις της σειράς ανέλαβαν να μας κατευθύνουν με φωτογραφικό υλικό και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και έτσι ιγκόγνιτο άρχισε η κατασκευή του! Χρησιμοποιήθηκαν: 300 kg σίδερο, 250 kg σιδερένιες λάμες, 30 kg ξύλο, 10 kg μπογιές, 10 kg τσιμέντο και 800 ώρες δουλειάς! Μάστορας και εθελοντές, εθελοντές και μάστορας. Πότε 10, πότε 20 πότε περισσότεροι…

Η κατασκευή πήρε σάρκα και οστά στις 10 Απριλίου 2019. Για τη μεταφορά του στα 1.260 μέτρα υψόμετρο, στην άκρη ενός χωραφιού, επιστρατεύτηκε ένα αγωνιστικό off road όχημα 4Χ4, ένας θαρραλέος οδηγός και πολλά χέρια προκειμένου να σηκώσουν την 700 κιλών κατασκευή

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η χρηματοδότηση του φιλόδοξου εγχειρήματος έγινε εν μέρει με τον ίδιο τρόπο που χρηματοδοτήθηκαν τόσα και τόσα φιλόδοξα εγχειρήματα της χώρας μας: Με τα λεφτά από παππούδες και γιαγιάδες:

«Ο Σύλλογος, αν και επρόκειτο για ένα μεγαλεπήβολο και μακρινό σχέδιο, ξεκίνησε με άκρα μυστικότητα έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να κάνει το όνειρο της νεολαίας του χωριού, πραγματικότητα! Κάτοικοι, φίλοι, επισκέπτες, γιαγιάδες & παππούδες, προσέφεραν από το υστέρημά τους για την αγορά των υλικών και δύο χρόνια μετά, το μεγάλο εγχείρημα ξεκίνησε!»

Δείτε τις εικόνες:

"google ad"

Πάντως αν οι Lannister είναι από τη Λαμία, μπορούμε τότε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι οι Targaryen είναι από την Αμαλιάδα. Θα θέλαμ βέβαια εδώ να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η μόνη ρέπλικα διάσημης κατασκευής που κατέχει η Ελλάδα μας, αν και η αλήθεια είναι ότι ένα ζιγκουράτ στις Σέρρες δεν έχουμε δει ακόμη.

Υπάρχει πάντα και ο Πύργος του Άιφελ στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, τα οποία ως γνωστόν είναι η Πόλη του Φωτός της Πελοποννήσου:

Αλλά και μια επιγραφή στου Ρέντη σαφώς καλύτερη από αυτή όπου βγάλατε σέλφι για να δείξετε στο Facebook ότι πήγατε στο Άμστερνταμ:

Φωτογραφία: Γιώργος Τσαγκόζης

luben.tv

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...