22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων της ΚΕΔΕ στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας δήλωσε χθες από την Αθήνα ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ενάντια στην επιχειρούμενη παραβίαση και κατάργηση του Συνταγματικά κατοχυρωμένου Αυτοδιοίκητου των Δήμων και της Οικονομικής τους Αυτοτέλειας που προβλέπονται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Με τις διατάξεις αυτές, συνέχισε ο κ. Κουράκης, εισάγεται ένα πρωτοφανές για τα θεσμικά και Συνταγματικά δεδομένα της χώρας μας σύστημα επιτροπείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση ενώ αφαιρούνται σημαντικές και χρήσιμες αρμοδιότητες που αντιμετωπίζουν προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στη λειτουργία των πόλεων.

Σε κάθε περίπτωση ,τόνισε ο Δήμαρχος, αγωνιζόμαστε ώστε να μην απολυθούν εργαζόμενοι στους Δήμους και γι αυτό το λόγο βρισκόμαστε και σήμερα στους δρόμους και καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει αυτές τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και να σεβαστεί το Σύνταγμα .Ο κ. Κουράκης έκανε τις παραπάνω δηλώσεις βρισκόμενος για άλλη μια φορά χθες στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια στη πορεία προς την Βουλή συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό τη μάχη που δίνει τις τελευταίες ημέρες στις συναντήσεις με τους Υπουργούς και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος στους ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ