17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στηρίζει τους εργαζόμενους στην υγεία που απεργούν αύριο το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Η επίθεση στην ζωή μας από την κυβέρνηση την Ε.Ε. τα μονοπώλια,  είναι καθολική και πιάνει  όλες τις πτυχές της ζωής μας, από τις εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση όλων των δικαιωμάτων μας ( συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, ωράριο, φοροληστεία,  Κυριακάτική αργία) μέχρι τα ζητήματα της μόρφωσης των παιδιών μας, την υγεία την δική μας και των οικογενειών μας .Η επίθεση που δεχόμαστε δεν περιορίζεται σε μια επιχείρηση ή ένα κλάδο είναι συνολική για την εργατική τάξη και τους συμμάχους μας (φτωχοί αγρότες, μικροί ΕΒΕ ) παρά την προσπάθεια που κάνουν να μας διαχωρίσουν σε ιδιωτικούς και δημόσιους, σε ρετιρέ και υπόγεια.

Τρανή απόδειξη είναι οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιοπου κάνουν και συνεχίζουν να κάνουν, οι συνχωνεύσεις (κλείσιμο) σχολικών μονάδων και νοσοκομείων, γιατί η μόρφωση και η υγεία μας είναι κόστος για τους μονοπωλιακούς ομίλους και το κράτος τους .

Το επόμενο διάστημα  θα δούμε και άλλους τουλάχιστον 2.500 εργαζόμενους στην ανεργία από τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΙΚΑ, θα το βιώσουμε  στο πετσί μας όταν θα ψάχνουμε γιατρό να βρούμε  την υγειά μαςχωρίς να βάζουμε το χέρι στην τσέπη, ακόμα περισσότερο απ’ ότι τώρα  .

Παράλληλα με την απαξίωση της δημόσιας υγείας και πρόνοιας, ανθίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοί στον κλάδο της υγείας πανελλαδικά και στην πόλη μας.

Γι’ αυτή την κατάσταση την πρώτη ευθύνη την έχει κυβέρνηση – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – όπου μαζί με την τρόικα Ε.Ε. – ΔΝΤ – Ε.Κ.Τ υλοποιούν την βάρβαρή αντιλαϊκή πολιτική.

Ευθύνες όμως έχουν   και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που σπέρνουν το δηλητήριο του εφησυχασμού και της παραπλάνησης μας, ότι δηλαδή χρειάζεται άλλη κυβέρνηση όπου θα εφαρμόσει άλλη διαχείριση των πραγμάτων δεμένοι όμως στο άρμα της Ε.Ε. και όλων των λυκοσυμμαχιών των μονοπωλίων, μας λένε   ψέματα.

Ευθύνες έχουν και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΧ που χρόνια τώρα αυτό που έκαναν ήταν να σπείρουν και να εφαρμόσουν την λογική των κοινωνικών εταίρων, να βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική, μα πάνω απ’ όλα να υπονομεύσουν – εκφυλίσουν  το εργατικό κίνημα .

Τώρα είναι η ώρα, μπορούμε έχουμε το δίκιο με το μέρος μας είμαστε η πλειοψηφία να αντιστρέψουμε την κατάσταση :

  • Κανένας εργάτης και εργάτρια να μην είναι έξω από το σωματείο, να φτιάξουμε σωματειακές επιτροπές στους χώρους δουλείας μας, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης στο εργατικό κίνημα .
  •  Να φτιαχτεί μια πλατιά λαϊκή συμμαχία με πρωτοπορία την εργατική τάξη, μαζί με τους φτωχούς αγρότες  και τους μικρούς ΕΒΕ για να διεκδικήσουμε την ίδια μας την ζωή , για να ικανοποιηθούν η σύγχρονες ανάγκες οι δικές μας και των οικογενειών μας.

Παλεύουμε για :

–         Δημόσια καθολική υγεία και πρόνοια για όλο το λαό.

–         Κατάργηση κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο κλάδο της υγείας .

–         Καμία απόλυση  από τις δημόσιες μονάδες υγείας.

Το σωματείο μας πήρε απόφαση ότι στηρίζει τους εργαζόμενους στην υγεία και κάθε μορφή αγώνα που θα αποφασίσουν. Το ραντεβού δίνεται για την Τετάρτη 24 Ιούλη και ώρα 9 το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...