15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στη Βουλή οι αλλαγές στη σύμβαση των περιφερειακών αεροδρομίων της Fraport που αναστέλλει πληρωμές από τον Χάρη Μαμουλάκη

Ημερομηνία:

Η τροποποίηση που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση της ΝΔ στη σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece (άρθρο 6 της από 01.05.2020 ΠΝΠ, A’90, η οποία κυρώθηκε με το ν.4690/2020, Α’104) και η οποία αναστέλλει την καταβολή των χρηματικών οφειλών των παραχωρησιούχων που προβλέπονται από τις αρχικές συμβάσεις χωρίς καμία άλλη συνέπεια, έρχεται τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη.

Ο Χάρης Μαμουλάκης αναδεικνύει ένα μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με ευθύνη της Κυβέρνησης της ΝΔ και ζητάει διευκρινίσεις από τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών σχετικά με το εάν:

1) Παρέλαβε ειδοποίηση Δυσμενούς Συμβάντος από τον Παραχωρησιούχο των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων, ποιο είναι το περιεχόμενό της και ποια τα αιτήματα.

2) Σε ποιες ενέργειες προέβη για την αξιολόγηση του ύψους της δυσμένειας και ως εκ τούτο της εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων της FRAPORT.

3) Έχει λάβει αίτημα του Παραχωρησιούχου για τροποποίηση δανειακής σύμβασης που υπογράφηκε στο πλαίσιο χρηματοδότησης του έργου και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου παράλληλα, υπενθυμίζει ότι έχουν ζητηθεί αντίγραφα από το σύνολο της επικοινωνίας της Κυβέρνησης με την εταιρία με την οποία έχει συναφθεί η Σύμβαση Παραχώρησης για την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των Περιφερειακών Αεροδρομίων, τα οποία ακόμα δεν έχουν προσκομιστεί.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...