14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στη Βουλή οι ενστάσεις των καταναλωτών για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Ημερομηνία:

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.Σύμφωνα με τη ΔΕΗ το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο παρέχεται για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και πιο συγκεκριμένα για άτομα χαμηλού εισοδήματος, τρίτεκνους, μακροχρόνια άνεργους, ΑΜΕΑ και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Με την τελευταία απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, διευρύνθηκαν ακόμη περισσότερο τα ανώτερα όρια της τετραμηνιαίας κατανάλωσης ανά κατηγορία ευπαθούς ομάδας και πλέον η έκπτωση παρέχεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σύμφωνα με τα όρια της κάθε κατηγορίας.

Χαρακτηριστικό  είναι το παράδειγμα μιας 45χρονης γυναίκας η οποία είναι χωρισμένη με 3 παιδιά, άνεργη χωρίς κανένα εισόδημα, ούτε καν με το επίδομα τριτέκνων. Έχει ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ ως τρίτεκνη, όμως δεν της έκαναν την ανάλογη έκπτωση γιατί-όπως της είπαν- είχε υπέρβαση στην κατανάλωση. Επιπλέον, ενώ η ΔΕΗ την θεωρεί «ευπαθή ομάδα» και την εντάσσει στο κοινωνικό τιμολόγιο, την χρεώνει με 156,45 ευρώ για υπηρεσίες κοινωνικής ωφέλειας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση, αλλά ότι το θέμα του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ απασχολεί πάνω από 500.000 οικογένειες, αφού από την 1/1/10 έως και 14/5/13 οι αιτήσεις για ένταξη στο τιμολόγιο αυτό ανέρχονται σε 571.987, ο Βουλευτής  Νότης  Μαριάς ζητάει απάντηση,  ενέργειες και σχετική ενημέρωση σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος που απασχολεί καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ