20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στη Βουλή το Μνημόνιο της Αριστεράς | Ζωντανή Σύνδεση

Ημερομηνία:

Ξεκίνησε στις 22:40 το βράδυ της Πέμπτης η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η οποία θα καθορίσει την την ημερησία διάταξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Σώματος, που καλείται να ψηφίσει το τρίτο Μνημόνιο.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 19:30 και μέσα σε κλίμα έντασης, ολοκληρώθηκε η συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής των επί μέρους τροπολογιών (συνταξιοδοτικό – πλειστηριασμοί), οι οποίες περιλαμβάνονται στο «Μνημόνιο 3».

Σταθάκης: Άμεση έναρξη της ολομέλειας και ολοκλήρωσή της ως τις 03:00. Η κυβέρνηση έδωσε το χαρακτήρα του κατεπείγοντος στο νομοσχέδιο για να γίνει έγκαιρα η εκταμίευση

Γαλάζιοι βουλευτές φοβούνται ακόμη και ότι ο Τσίπρας θα προκηρύξει εκλογές αργά τα ξημερώματα μετα την ψηφοφορία ή αύριο νωρίς το πρωί . Σημειωτέον ωστόσο ότι εάν παραδώσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναστέλλεται η χρηματοδότηση που θα πρέπει να αποφασίσει το Eurogroup στη συνεδρίαση του αύριο στις 4 το απόγευμα. Στις 20 του μήνα η χώρα πρέπει να πληρώσει τη δόση των 3,2 δισ ευρώ στην ΕΚΤ. Ενδεχομενως λοιπόν πρέπει να ξεπεραστεί πρώτα αυτό το ορόσημο

Στο ενδεχόμενο εκλογών αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πριν λίγο σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλη, όπου μόλις επέστρεψε για την ολονύχτια συνεδρίαση της ολομέλειας.

“Φοβάστε ότι θα ψηφίσουν λιγότεροι από 120 βουλευτές  απόψε;” ρωτήθηκε ο κ.Μειμαράκης ο οποιος απάντησε  ” Γιατί να το φοβάμαι; Μπορεί να το εύχομαι κιόλας”.  Εδωσε έτσι στίγμα εκλογικής ετοιμότητας, καθώς πολλόι στη ΝΔ θεωρούν τις κάλπες πολύ πιθανές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...