16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στη Βουλή τρία νομοσχέδια για τους υδρογονάνθρακες στη Κρήτη

Ημερομηνία:

Τρία νομοσχέδια σχετικά με τους υδρογονάνθρακες στην Κρήτη επεξεργάζονται και θα καταθέσουν σταδιακά στη Βουλή μετά τη ΔΕΘ και έως τον Οκτώβριο οι σύμβουλοι του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την κύρωση των συμβάσεων παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης (Total – ExxonMobil – ΕΛ.ΠΕ), Ιονίου «Repsol – ΕΛ.ΠΕ» και του «οικοπέδου 10» – Κυπαρισιακός Κόλπος (ΕΛ.ΠΕ).

Έμμεση αναφορά στο θέμα των ερευνών υδρογονανθράκων έκανε και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ, ο οποίος επιδιώκοντας να παρουσιάσει το έμπρακτο επενδυτικό ενδιαφέρον αμερικανικών εταιριών ανέφερε την ExxonMobil.

Θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο που αφορά την κύρωση των συμβάσεων των υδρογονανθράκων και ένα ακόμα για τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΗ. Περί τον Οκτώβριο αναμένεται και η κατάθεση του νομοσχεδίου που έχει να κάνει με την κατάργηση ή την τροποποίηση του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των δύο εταιριών της ΔΕΠΑ, «ΔΕΠΑ Εμπορίας» και «ΔΕΠΑ Υποδομών».

ert.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...