20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στη δημοσιότητα η απομαγνητοφώνηση του σχεδίου Βαρουφάκη – H τρόικα ελέγχει απόλυτα τους μηχανισμούς του Υπουργείου Οικονομικών | Ηχητικό

Ημερομηνία:

Στην αρχή κατηγορούσαν τον Γ. Βαρουφάκη ότι ως Υπουργός Οικονομικών δεν είχε σχεδιάσει εναλλακτικό σχέδιο και αυτό κόστισε στη χώρα. Τώρα που ανακαλύπτουν ότι ο Βαρουφάκης είχε ετοιμάσει σχέδιο τον λένε “δραχμοσυμμορίτη”.

Το ηχητικό με τον Γιάνη Βαρουφάκη, έδωσε το φόρουμ OMFIF όπου επιβεβαιώνεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε εναλλακτικό σχέδιο.

Το φόρουμ αναφέρει ότι το ηχητικό, από τηλεδιάσκεψη την 16η Ιουλίου, δημοσιεύεται με την έγκριση του κ. Βαρουφάκη.

Τις επίμαχες αποκαλύψεις Γιάνη Βαρουφάκη για plan b, χακάρισμα των ΑΦΜ και παράλληλο τραπεζικό σύστημα έδωσε στην δημοσιότητα «The Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF)» στο οποίο ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξιστόρησε τα σχέδια του.

Το Φόρουμ Επίσημων Νομισματικών και Οικονομικών Θεσμών (OMFIF) με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι έχει ηχογραφήσει την ομιλία του Γ. Βαρουφάκη της 16ης Ιουλίου και την έδωσε στη δημοσιότητα, με την έγκριση και του ιδίου.

Όπως τονίζεται το σχέδιο του πρώην υπουργού αφορούσε ένα παράλληλο νόμισμα εντός ευρώ.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εντολή να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ, αλλά να διαπραγματευθεί με το Eurogroup και την ΕΚΤ για μια βιώσιμη λύση, με τη χώρα εντός ευρωζώνης.

Είναι δύσκολο, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, όταν βρίσκεται εντός της νομισματικής ένωσης, να προετοιμάσεις  ένα δημόσιο διάλογο για το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις φτάσουν στο σημείο χωρίς επιστροφή.

H συνομιλία έχει επίσης συγκλονιστικές πληροφορίες για τον απόλυτο τρόπο με τον οποίο η Τρόικα ελέγχει ολοκληρωτικά τους μηχανισμούς του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης εξηγεί πως επειδή ήθελε να εισαγάγει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, όταν οι τράπεζες θα ήταν κλειστές, και προκειμένου να το πετύχει χρειαζόταν τα ΑΦΜ. Το software του συστήματος το διαχειριζόταν όπως λέει η Γενική Γραμματέας Εσόδων η οποία ελέγχεται «άμεσα από την τρόικα και όχι από το υπουργείο». Για αυτό τον λόγο είχε σχεδιαστεί να χακαριστούν το software του κώδικα του φορολογικού συστήματος.

«Αποφασίσαμε να χακάρουμε το λογισμικό του υπουργείου Οικονομικών για να αντιγράψουμε τον κώδικα του φορολογικού συστήματος ώστε να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε σε έναν μεγάλο υπολογιστή και να υλοποιήσουμε το παράλληλο σύστημα πληρωμών», αναφέρει χαρκατηριστικά.

Ακριβώς τα λόγια του στα Αγγλικά: «We decided to hack into my ministry’s own software program in order to be able to bring law to just copy, just copy the code of the tax systems website on to a large computer in his office  so he can work out on how to work and how to design and implement this parallel payments system».

Οι συνομιλητές του Γ.Βαρουφάκη δηλώνουν συγκλονισμένοι από το βαθμό ελέγχου που είχε η τρόικα στο εσωτερικό του υπουργείου Οικονομικών, ως αποτέλεσμα αποφάσεων προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει λίγο πιο πριν ότι είχε πάρει από τον Αλέξη Τσίπρα εντολή για να εκπονήσει ένα σχέδιο Β, πριν από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, και πως άρχισε να το σχεδιάζει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

"google ad"

Ακούστε όλο το ηχητικό ΕΔΩ.

news247.gr, newpost.gr, info-war.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ