14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δολοφόνων του 46χρονου ιερέα

Ημερομηνία:

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των δύο Πακιστανών που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν τον 46χρονο Ιερέα μέσα στο σπίτι του στον Γέρακα στις 13 Φεβρουαρίου προχώρησε η αστυνομία κατόπιν Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία εκ προθέσεως και ληστεία κατά συναυτουργία.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο άνδρες κατέστρωσαν το σχέδιο δολοφονίας στα Χανιά όπου και έμεναν. 

1. (επιθ.) ALI (ον.) NESHAN του MUHAMMAD MAJEED , γεννηθέντα την 13-4-1989 στο Πακιστάν.

2. (επιθ.) RAFIQUE ή NASER (ον.) AZEEM του MUHAMMAD RAFIQUE , γεννηθέντα το 1984 στο Πακιστάν.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα της αστυνομίας «η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό και των λοιπών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσαν σε βάρος άλλων θυμάτων».

Ο 46χρονος ιερέας Ιερόθεος ο οποίος λειτουργούσε στον Άγιο Γεώργιο Πεντέλης βρέθηκε νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 13ης Φεβρουαρίου μέσα στο διαμέρισμά του στο Γέρακα. Η Αστυνομία ενημερώθηκε από ένα φίλο του άτυχου ιερέα που τον αναζητούσε και δεν μπορούσε να τον βρει πουθενά και μπαίνοντας στο διαμέρισμα τον εντόπισαν νεκρό και δεμένο χειροπόδαρα στο κρεβάτι. Ο θάνατος ήταν μαρτυρικός και προήλθε από ασφυξία.

Πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να φτάσουν στους δύο δράστες αφού ξεκλείδωσαν συνομιλίες που είχε ο 28χρονος Αλί με τον ιερέα και στη συνέχεια να ταυτοποιήσουν το dna των δύο αλλοδαπών. Όμως παρά τις αναζητήσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί πουθενά και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια λίγες ώρες μετά το έγκλημα έφυγαν αεροπορικώς για το Πακιστάν.

Όπως έχει διαπιστωθεί οι δράστες είχαν έρθει στην Αθήνα από την Κρήτη, ακτοπλοϊκώς από τα Χανιά στις 13 Φεβρουαρίου προκειμένου ο ιερέας να τους βοηθήσει να βγάλουν άδειες παραμονής στη χώρα μας. Το ραντέβου κλείστηκε για το σπίτι του ιερέα.

"google ad"

Oι έρευνες ακόμη συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι δράστες, φέρονται να έχουν αρπάξει από το σπίτι του άτυχου ιερέα 4.000 – 5.000 ευρώ, ενώ στο σπίτι βρέθηκε ένα σπασμένο έπιπλο μέσα από το οποίο έλειπαν κοσμήματα και ιερατικά άμφια.

Οι αστυνομικοί αφού διαπίστωσαν ότι οι δράστες ήταν οι δυο Πακιστανοί που δούλευαν σε μια φάρμα στα Χανιά, μετέβησαν στην Κρήτη και ταυτοποίησαν το dna που βρέθηκε στο σπίτι του παπά με αυτό στα ρούχα που άφησαν στο αγρόκτημα οι αλλοδαποί δράστες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...