18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Στη Δημοτική Αγορά ο Αντώνης Ροκάκης μετά την πρωινή φωτιά: “Οι Χανιώτες να στηρίξουν ακόμα περισσότερο τα δοκιμαζόμενα καταστήματα της Δημοτικής μας Αγοράς”

Ημερομηνία:

Ο Πρόεδροςτου Επιμελητηρίου Χανίων, κ.Αντώνης Ροκάκης, συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων, κ.Δημήτρη Μουντάκη και την Πρόεδρο του Εμπορικού τμήματος, κ. Δώρα Κυριακάκη, επισκέφτηκαν τη Δημοτική Αγορά των Χανίων αμέσως μετά τη φωτιά που έπληξε τρεις επιχειρήσεις της. Μετά τη συζήτηση με τους πληγέντες που βρίσκονταν στο κτήριο ακολούθησε ενημέρωση και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, κ. Παναγιώτη Κλειδαρά.

Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε συμπερασματικά:

«Η Δημοτική Αγορά των Χανίων, ο εμβληματικός ιστορικός χώρος της εμπορικής κοινότητας του τόπου μας δέχτηκε, μετά την απρόβλεπτη και καταστροφική πανδημία, και ένα ακόμα πλήγμα από την πρωινή φωτιά που έπληξε τρία καταστήματα της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική υπηρεσία για την άμεση επέμβασή της και την έγκαιρη αποτροπή επέκτασης των ζημιών στο υπόλοιπο κτήριο.

Συζητήσαμε διεξοδικά με τους ίδιους τους πληγέντες και τον πρόεδρο της Δημοτικής Αγοράς τις εναλλακτικές λύσεις για την έμπρακτη στήριξή τους με στόχο την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων τους. Προτεραιότητα αποτελεί η άμεση επισκευή των ζημιών και επαναλειτουργία των επιχειρήσεων στον ίδιο χώρο με την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής. Εναλλακτικά, θα επιδιωχθεί ακόμα και η προσωρινή μετεγκατάσταση στα μέχρι σήμερα κενά καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς.

Στρατηγική προτεραιότητα όλων των φορέων οφείλει να αποτελεί η συνεπής τήρηση του χρονοδιαγράμματος για έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς πριν το τέλος του έτους, ώστε να ανακτήσει την αυθεντική του αίγλη και αναπτυξιακή του δυναμική.

Για τη μεταβατική αυτή χρονική περίοδο, επιβεβαιώσαμε προς τη Διοίκηση του «Συλλόγου Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς» τη συνεπή στήριξη του Επιμελητηρίου Χανίων στην ιδιαίτερα δημιουργική τους προσέγγιση με στόχο την κατασκευή Ανοιχτής Αγοράς (openmarket) στην παρακείμενη πλατεία Μαρκοπούλουγια την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων σε συνεργασία και με τον Δήμο Χανίων. Εκτός από το γεγονός ότι διασφαλίζει τις συνθήκες οικονομικής επιβίωσης των ήδη δοκιμαζόμενων καταστηματαρχών, παράλληλα προσθέτει στο εμπορικό και τουριστικό προϊόν των Χανίων μια πραγματική καινοτομία, την οποία άλλωστε ήδη προσφέρουν από καιρό πολλοί καταξιωμένοι Ευρωπαϊκοί τουριστικοί προορισμοί.

Μέχρι τότε, καλούμε τους Χανιώτες καταναλωτές να στηρίξουν ακόμα περισσότερο με τις αγορές τους τα δοκιμαζόμενα τοπικά καταστήματα της Δημοτικής μας Αγοράς, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά». 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Ο θάνατος του Μανόλη και οι τραγικές αδυναμίες του ΕΣΥ

Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει την διενέργεια των...

Η ποδοσφαιρική ομάδα των Σφακίων στο μικροσκόπιο της εκπομπής “Bίλατζ Γιουναϊντεντ”

Αφιερωμένη στα ποδοσφαιρικά Σφακιά θα είναι η δημοφιλής εκπομπή...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οριστικό τέλος στα σενάρια για ευρωπαϊκή θέση

Σας λέω την είδηση με το «καλημέρα»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν...