22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Μανούσος Βολουδάκης για δημοσίευμα σε ειδησεογραφικό πρακτορείο

Ημερομηνία:

Στα δικαστήρια καταφεύγει ο Μανούσος Βολουδάκης ενάντια στο διαδικτυακό τόπο zarpa.gr γι’ αυτό που ονομάζει «υβριστικό και απαξιωτικό» δημοσίευμα. Αναφέρει μάλιστα ότι έστειλε απάντηση η οποία όμως δε δημοσιεύτηκε από την ιστότοπο. Μετά και απ’ αυτό, ο βουλευτής Χανίων γνωστοποιεί ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Πάντως, να σημειώσουμε ότι το zarpa.gr όπως και ο agonaskritis.gr, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης στη χώρα σήμερα απεργούσε και ως εκ τούτου δεν υπήρχε ανάρτηση ειδήσεων ή δημοσιευμάτων, εκτός και αν το μέσο επέλεγε να σπάσει την απεργία για να προχωρήσει σε δημοσίευση.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης του βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη:

Στο διαδικτυακό τόπο zarpa.gr αναρτήθηκε στις 25/11/2014 δημοσίευμα με υβριστικό και απαξιωτικό περιεχόμενο για «Χανιώτη βουλευτή», με αφορμή προκλητικά παράνομη στάθμευση, σε σημείο με ράμπα για ΑΜΕΑ. Το δημοσίευμα συνοδεύονταν από φωτογραφία του πολιτικού μου γραφείου, με σκοπό να  υποδηλωθεί σαφώς ότι αναφέρεται σε εμένα.

Λίγη ώρα μετά την προαναφερθείσα ανάρτηση, και αρκετές ώρες πριν την έναρξη της σημερινής απεργίας των ΜΜΕ, απέστειλα προς την διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του zarpa.gr την εξής διάψευση:

«Σε σημερινή σας ανάρτηση αναφέρετε ότι «Χανιώτης βουλευτής παρκάρει όπου γουστάρει». Συνοδεύετε την ανάρτηση με φωτογραφία του πατρικού μου σπιτιού, όπου και το πολιτικό μου γραφείο, με αυτοκίνητο παρκαρισμένο παράνομα μπροστά. Θέλατε με αυτόν τον τρόπο να υποδηλώσετε ότι – δήθεν – εγώ «παρκάρω όπου γουστάρω».

Σας ενημερώνω ότι το αυτοκίνητο που εικονίζεται στη φωτογραφία δεν ανήκει ούτε σε εμένα, ούτε σε μέλος της οικογενείας μου. Η πινακίδα την οποία έχετε επιμελώς σβήσει από τη φωτογραφία, μπορεί να το αποδείξει. Ήταν πάρα πολύ εύκολο – αν θέλατε – να το μάθετε αυτό, πριν προβείτε στη δημοσίευση της φωτογραφίας και στην ανάρτηση των προσβλητικών και εμπαθών σχολίων σας».

Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, η διάψευσή μου δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, παρά το γεγονός ότι το εν λόγω μέσο ενημέρωσης παρουσιάζει πυκνή ροή δημοσιεύσεων. Το γεγονός αυτό, από μόνο του καταδεικνύει το δόλο που υποκρύπτεται στις ενέργειες των υπευθύνων του zarpa.gr.

Η πράξη η οποία στηλιτεύεται στο αρχικό σχόλιο (παράνομη στάθμευση), ίσως από πολλούς χαρακτηρίζεται μικρής σημασίας. Απετέλεσε όμως αφορμή υβριστικών, συκοφαντικών και απαξιωτικών χαρακτηρισμών και σχολίων, τα οποία συνιστούν προσβολή της προσωπικότητάς μου, με απώτερο στόχο να θιγεί η πολιτική μου δραστηριότητα και παρουσία. Αποτελούν δε, μέρος μόνο μακρόχρονης προσπάθειας του συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης.

Για όλους αυτούς τους λόγους προσφεύγω στη Δικαιοσύνη. Η βιομηχανία της λάσπης θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις συνέπειες που ο νόμος προβλέπει για αυτές τις περιπτώσεις.

Μανούσος Γ. Βολουδάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...

Δράσεις από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Μια σειρά από μουσικές δράσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες...

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...