16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στη Μαδρίτη ο Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ημερομηνία:

Στη Μαδρίτη της Ισπανίας βρίσκεται από 8-9/9/2013 ο Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων κ. Κων/νος Χαρτζουλάκης, ως προσκεκλημένος εισηγητής σε ημερίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC) για τα προγράμματα τεχνικής βοήθειας και προβολής του οργανισμού. Το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών αξιολογήθηκε από το ΔΣΕ για τα τελευταία πέντε χρόνια, ως το καλλίτερο από όλους τους φορείς των κρατών-μελών του οργανισμού που συμμετέχουν στα ανταγωνιστικά προγράμματα, όσον αφορά την ποιότητα, εκτέλεση και οικονομική διαχείριση. Κατά την παραμονή του στο ΔΣΕ ο κ. Χαρτζουλάκης θα συναντηθεί με τον Γεν. Δ/ντή κ. Jean-Luis Barjol για θέματα του Ινστιτούτου και την οργάνωση του διεθνούς συνεδρίου OLIVEBIOTEQ 2014.

Από 2009 το Ινστιτούτο ως συντονιστής, έχει υλοποιήσει 7 ανταγωνιστικά προγράμματα με συγχρηματοδότηση (50%) του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας και σε συνεργασία με φορείς από την Ελλάδα (Δήμος Χανίων, Πλατανιά, Κέρκυρας,  Παξών, Ν.Α. Χανίων, Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, ΕΣΒΙΤΕ, ΠΕΜΕΤΕ, ΣΕΒΙΤΕΛ, κλπ). Τα προγράμματα, ύψους 258.277,54 €, αφορούσαν την προβολή και προώθηση του ελαιολάδου (ημερίδες, γευσιγνωσία, ενημέρωση δημοσιογράφων από 12 χώρες-στόχους των εξαγωγών, κλπ), την διάδοση της καινοτομίας και της έρευνας (εκπαίδευση γεωτεχνικών διάφορων φορέων και αγροτών, ομάδας οργανοληπτικού ελέγχου, κλπ) και οργάνωση παγκόσμιων συνεδρίων και ημερίδων (συνέδριο OLIVEBIOTEQ 2011 στα Χανιά, κλπ).

Για το 2013 εγκρίθηκε η πρόταση ‘Εκπαίδευση φορέων της ελαιοκομίας σε  διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας σε καινοτόμες πρακτικές για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από την αλλαγή του κλίματος και να καλυφθούν οι απαιτήσεις της αγοράς’. Το έργο, ύψους 36.146,00 €, γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και το Δήμο Αγρινίου και θα υλοποιηθεί από τον Οκτώβριο 2013 μέχρι τον Ιανουάριο 2014.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...