22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στη σύγκρουση μεταξύ Fraport και Ryanair ξανά θα δώσει τη λύση το “κακό, σπάταλο” ελληνικό κράτος;

Ημερομηνία:

Είναι εμφανές ότι η ημερομηνία που επιλέχθηκε για να ανακοινώσει η Ryanair την απόφαση της να αποχωρήσει από τα Χανιά δεν ήταν τυχαία και σχετιζόταν με την κάθοδο κλιμακίου της Fraport στο νομό μας για να παρουσιάσει τα σχέδιά της για το αεροδρόμιο Χανίων. Προφανώς υπολόγισαν ότι έτσι θα ασκηθεί μία επιπλέον πίεση προς την εταιρεία από την τοπική κοινωνία και τους φορείς του τόπου ώστε η πολιτική της Fraport να αλλάξει.

Είναι επίσης προφανές ότι η γερμανική εταιρεία κατά την παρουσίαση που έκανε καθώς και στη σύσκεψη με τους φορείς του τόπου αποφάσισε να χρησιμοποίησει την αποχώρηση της Ryanair για να υπεκφεύγει των δικών της πολύ μεγάλων ευθυνών για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Χανιά.

Το βέβαιο είναι ότι τα Χανιά πλέον εξαρτώνται από τη σύγκρουση εταιρειών που προσπαθούν να αυξήσουν τα κέρδη τους αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχουν οι αποφάσεις τους στην τοπική κοινωνία.

Κάποιος μας είπε ότι τη λύση θα κληθεί να τη δώσει πάλι το “κακό” κράτος. Μας είπε αυτός ο γνωστός συμπολίτης μας ότι σύντομα είναι πιθανό η Fraport να ζητήσει, με έμμεσο πάντα τρόπο, κάποιου τύπου κρατικό αντιστάθμισμα ώστε να μπορέσει να μειώσει με κάποιον τρόπο τα τέλη και να προσελκύσει στο αεροδρόμιο Χανίων όχι μόνο τη Ryanair αλλά και άλλες χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες.

Λέτε λοιπόν και στην εποχή της ιδιωτικοποίησης και των αποικιοκρατικών συμβάσεων, πάλι το κακό, σπάταλο ελληνικό κράτος να δώσει την πολυπόθητη λύση; Λέτε;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ