Κάτω από άκρα μυστικότητα οδηγήθηκε περίπου στη 1.00 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθεί ο 45χρονος, που κατηγορείται για την υπεξαίρεση μαμούθ από την εταιρεία χρηματαποστολών στην οποία εργαζόταν.

Μετά την απολογία του ο 45χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του η Εισαγγελέας Ηρακλείου έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ενώ δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος τριων ακόμα εργαζομένων της εταιρίας με τους οποίους συνεργαζόταν ο 45χρονος και πήγαινε στις χρηματαποστολές.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βαρος του 45χρονου αφορά στην υπεξαίρεση της οποίας το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τελεσθείσα και κατ εξακολούθηση και κατά συρροή και που ο δράστης με τις μερικότερες πράξεις του απέβλεπε στη συνολική αξία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ.

Στους τρεις η δίωξη που έχει ασκηθεί είναι για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση κατά το σκέλος της κατ εξακολούθηση τέλεσης της. Οι τρεις έχουν ήδη καταθέσει στην αστυνομία ότι γνώριζαν ότι ο 45χρονος είχε υπεξαιρέσει ένα ποσό αλλά ο ίδιος τους είχε πει ότι θα τα επιστρέψει ενώ υποστήριξαν ότι δεν είχαν μιλήσει γιατί φοβούνταν για τη θέση τους.

cretalive.gr