18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Στη φυλακή δύο για το θάνατο του Κώστα Κατσούλη – Οι ποινές

Ημερομηνία:

Λιπόθυμοι έπεσαν συγγενείς των καταδικασθέντων – Ξανά στην Εισαγγελία η δικογραφία για να εξεταστεί τυχόν εμπλοκή τριών ακόμη νεαρών.

Ένταση και λιποθυμίες στο δικαστήριο, στη Νεάπολη, σήμερα, στο άκουσμα της απόφασης για δύο εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση θανάτου του φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τον 34χρονο και τον 28χρονο, οι οποίοι παίρνουν το δρόμο της φυλακής, καθώς η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 29χρονος αθωώθηκε, συνολικά για όλες τις κατηγορίες, ενώ αθώος κρίθηκε και ο 24χρονος που κατηγορούνταν για την πλημμεληματική πράξη της συμπλοκής.

Ο 26χρονος, για τον οποίο η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει ενοχή, για το θάνατο του Κώστα Κατσούλη, αθωώθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ αθώος κρίθηκε για την ίδια κατηγορία και ο 36χρονος.

Οι ποινές

Στον 34χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης συνολικά 16 ετών για τη θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη και τη συμπλοκή, ενώ η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη,

Στον 28χρονο επιβλήθηκε ποινής κάθειρξης 13 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 36χρονος καταδικάστηκε σε 4 χρόνια για συμπλοκή εντός αθλητικής εγκατάστασης, ωστόσο, στη δική του περίπτωση, η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στον 36χρονο επιβλήθηκε ο όρος εμφάνισης κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ το Δικαστήριο διέταξε να απαγορευτεί η προσέλευσή τους σε αθλητικούς χώρους, όπου θα αγωνίζεται ο Ηρόδοτος και ο Εθνικός.

Ευθύνες και σε άλλους;

Εν τω μεταξύ, η υπόθεση δε φαίνεται να “κλείνει” καθώς μετά και όσα κατατέθηκαν περί άλλων ατόμων που ενεπλάκησαν στα επεισόδια και είχαν ρόλο στον ξυλοδαρμό Κατσούλη αλλά δεν κάθισαν στο “σκαμνί”, το Δικαστήριο διέταξε να επιστραφεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το επεισόδιο σε βάρος τριών άλλων, νεαρών οπαδών του Ηροδότου.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...