17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Στις παραβιάσεις του ελληνικού FIR από την Τουρκία αναφέρθηκε ο Λαβρόφ

Ημερομηνία:

Στις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο στάθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά την επικοινωνία που είχε χθες με τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, «ο κ. Κοτζιάς έδωσε τα συλληπητήριά του για τον θάνατο του ενός πιλότου κατά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων από την τουρκική αεροπορία» και προσθέτει:

Η Αθήνα συμφωνεί με τις παρατηρήσεις του Ρώσου προέδρου για τις ενέργειες της Άγκυρας που τάσσονται κατά των σκοπών του συνασπισμού κατά του ISIS. Η Αθήνα αντιλαμβάνεται την προβοκατόρικη φύση των τουρκικών πολιτικών, λόγω των τακτικών, πολυάριθμων και συνεχιζόμενων επί πολλά έτη παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από την Άγκυρα.

Στο θέμα της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού αναφέρθηκε και ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σήμερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Όπως είπε, από την αρχή της χρονιάς «έγιναν 68 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Έχουμε υπερπτήσεις μέσα στο 2015 από τις 30/1/15 μέχρι τις 8/10/15, έχουμε 21 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά εδάφη, σε χαμηλό ύψος, προκειμένου να προκαλούν» και συνέχισε:

Αν το ΝΑΤΟ θα ήθελε να επιβάλλει την εφαρμογή των κανονισμών, αυτοί  θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει την Ελλάδα, αν έπαιρνε αντίστοιχα μέτρα, να είχε καταρρίψει τα αεροσκάφη αυτά. Δεν είναι το ΝΑΤΟ, μια συμμαχία που μπορεί να βλέπει με δύο μέτρα και δύο σταθμά, από τη μια μεριά την παραβίαση των διεθνών κανονισμών από τη μεριά ενός μέλους του ΝΑΤΟ σε ένα άλλο κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ και από την άλλη πλευρά να αποδεχθεί τον ισχυρισμό της Τουρκίας ότι 17 δευτερόλεπτα και για 1,5 μίλι παραβιάστηκε δήθεν ο εναέριος χώρος της Τουρκίας.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι θέτει το ζήτημα των τουρκικών παραβιάσεων κάθε φορά που βρίσκεται σε σύνοδο του ΝΑΤΟ. «Χθες στον μόνιμο αντιπρόσωπο χορηγήσαμε τις τελευταίες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, έκανε αναφορά. Τα στοιχεία δόθηκαν σε όλες τις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, τα δώσαμε και στη Ρωσία» είπε χαρακτηριστικά.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ