17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στις 16 Φεβρουαρίου ο σπουδαίος Γερμανός αγωνιστής K.H. Roth στην Κρήτη για τις γερμανικές οφειλές

Ημερομηνία:

Στην Ελλάδα θα βρεθεί από τις αρχές του Φλεβάρη ο Prof. Dr. Dr. Karl Heinz Roth, ηγετική μορφή του Μάη του 68 στη Γερμανία και συγγραφέας του βιβλίου (μαζί με τον Hartmut Rübner) με τίτλο: «Η οφειλή επανορθώσεων – υποθήκες της γερμανικής κατοχικής εξουσίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Πρόκειται για ένα βιβλίο – ισχυρή συνηγορία υπέρ των απαράγραπτων, δίκαιων και ισχυρά τεκμηριωμένων, αξιώσεων της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας. Ένα βιβλίο που αποδομεί τους ισχυρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης παρέχοντας αδιάσειστα επιχειρήματα για την απόδοση των γερμανικών αποζημιώσεων και άριστη τεκμηρίωση από επίσημα έγγραφα του Γ’ Ράιχ.

Η παρουσίαση του σπουδαίου αυτού βιβλίου θα γίνει τις εξής μέρες (απόγευμα): 11.2 Θεσσαλονίκη (Δημαρχείο), 12.2 επίσκεψη στην Κατερίνη, 13.2 Αθήνα (Πολεμικό Μουσείο), 14.2 Λιβαδειά με ελεύθερη είσοδο.

To βιβλίo “Η οφειλή επανορθώσεων – υποθήκες της γερμανικής κατοχικής εξουσίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2019, στις 18:30 στον στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Το παρόν στην παρουσίαση θα δώσει ο Γερμανός ιστορικός Karl Heinz Roth.

O Γερμανός ιστορικός Karl Heinz Roth

Το βιβλίο αναφέρεται στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και είναι έκδοση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) – Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ και θα διατίθεται μόνο στις εκδηλώσεις παρουσίασης. Συγγραφείς είναι οι Γερμανοί δημοκράτες Dr. Karl-Heinz Roth και Hartmut Rübner.

Όλα τα τεκμήρια τα οποία χρησιμοποίησαν οι συγγραφείς, υλικό 449 σελίδων ανεκτίμητης αξίας, είναι διαθέσιμο στο κοινό στον ιστοχώρο: https://www.ksk.gr/roth/

Μαζί με τον K.H.Roth θα έλθει και ο Christophe Schminck – Gustavus, Ομότιμος Καθηγητής της Ιστορίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης, ελληνομαθής και φιλέλληνας, που ανέδειξε με την έρευνά του τα φοβερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στους Λυγκιάδες Ιωαννίνων και σε μια σειρά μαρτυρικών τόπων στην Ήπειρο.

Όπως έγραψε ο Μανώλης Γλέζος στο εισαγωγικό μήνυμά του στην ελληνική έκδοση, “αναμφίβολα, οι συγγραφείς ανήκουν στο τμήμα εκείνο της γερμανικής κοινωνίας, που με τον αγώνα του για να λάμψει η αλήθεια και να δικαιωθεί η Αντίσταση και η Θυσία του ελληνικού λαού, σώζει την τιμή της σύγχρονης Γερμανίας!”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Έρευνα Eteron: Ο αθέατος κόσμος της εργασίας των νέων – Δεν βγάζουν τον μήνα

Η νέα έρευνα του Eteron που παρουσιάζουμε σήμερα εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα “Youth...

Επιστολή: Απαραίτητος καθαρισμός των οικοπέδων

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Κύριε δ/ντά, Θέλω μέσω της έγκριτης...

Κρήτη: Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό...