13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Στοιχεία-σοκ του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του δυτικού Νείλου – Χιλιάδες τα κρούσματα

Ημερομηνία:

«Σαρώνει» την Ελλάδα ο ιός του Δυτικού Νείλου, μετά από τέσσερις μήνες από τον πρώτο εντοπισμό του στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 28.000 άνθρωποι στη χώρα μας έχουν μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος από μολυσμένα κουνούπια, ενώ ξεπέρασαν τους 200 εκείνοι που εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές από τη λοίμωξη με τον ιό και χρειάστηκε να νοσηλευτούν για την αντιμετώπισή τους.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 24 άνθρωποι νοσηλεύονται σήμερα σε νοσοκομεία της Αττικής και της Μακεδονίας καθώς εμφάνισαν συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύμπτωμα, μετά τη μόλυνσή τους, όπως εγκεφαλίτιδα και μηνιγγίτιδα. Οι 12 εξ αυτών έχουν εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Τα θανατηφόρα κρούσματα ανέρχονται σε 22 – όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε ένας θάνατος λόγω της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου.

Η μεγαλύτερη επίπτωση του ιού του Δυτικού Νείλου και της λοίμωξης που αυτός προκαλεί, αποτυπώνεται σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην Αττική: από τα 202 κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα τα 98 εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο, με τη μεγαλύτερη εστία της λοίμωξης να βρίσκεται στη Δυτική Αττική.

Επίσης, κρούσματα έχουν καταγραφεί σε περιοχές της Βοιωτίας, της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας, της Ημαθίας, της Πέλλας, του Έβρου, της Κορίνθιας, του Κιλκίς, των Σερρών, της Ροδόπης και του Ρεθύμνου. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν την εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε γειτονικές χώρες κρούσματα έχουν καταγραφεί -εκτός από τη χώρα μας- και στην Ιταλία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Γαλλία, το Ισραήλ, το Κόσοβο, την Αυστρία και τη Σλοβενία (πηγή: ECDC, Disease Data from ECDC Surveillance Atlas-West Nile Fever).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...