22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στον αέρα το πρόγραμμα εμβολιασμών – Πρόβλημα με τα εμβόλια Johnson & Johnson

Ημερομηνία:

Μια μέρα πριν από την συνεδρίαση των επιδημιολόγων και παρά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων, η κυβέρνηση εμφάνισε στοιχεία προκειμένου να πείσει την κοινή γνώμη ότι η κατάσταση σταθεροποιείται.

Όλα αυτά φυσικά γίνονται καθώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει χρησιμοποιώντας παντού τα self test να ανοίξει τα πάντα μέχρι τις 20 Απριλίου. Εμπορικά κέντρα, φροντιστήρια, κέντρα αισθητικής και τις… εθνικές οδούς το Πάσχα…

Πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου είναι, το Σάββατο του Λαζάρου (24 Απριλίου) να ξεκινήσει η ελεύθερη μετάβαση στα καταστήματα, χωρίς click away και click in shop, αλλά με περιορισμούς στον αριθμό των πελατών που θα εισέρχονται στο κατάστημα, ανάλογα με τα τετραγωνικά.

Επιπλέον, έως την Παρασκευή, σχεδιάζεται να ανακοινωθούν νέοι τομείς στους οποίους τα self test θα είναι υποχρεωτικά, όπως στο λιανεμπόριο, στην εστίαση, αλλά και στους οδηγούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σε αυτές τις κατηγορίες τα self test θα είναι υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα.

Με δεδομένο ακόμα, ότι ο τουρισμός αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Μαΐου, το άνοιγμα της εστίασης θα πρέπει να έχει προηγηθεί. Έτσι όλα δείχνουν, ότι αμέσως μετά το Πάσχα, στις 4 Μαΐου, καφέ, εστιατόρια και μπαρ θα ανοίξουν, φιλοξενώντας τους πελάτες τους αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους.

Εν τω μεταξύ, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να επιτρέψει τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών για τον εορτασμό του Πάσχα. Το σχέδιο προβλέπει στα διόδια μαζί με το αντίτιμο, να δηλώνουν και το αποτέλεσμα του τεστ, το οποίο θα πρέπει να κάνουν όλοι οι εκδρομείς.

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες επικρατεί αγωνία στην επιτροπή εμβολιασμών, καθώς σήμερα φτάνουν στην Ελλάδα 70.000 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson. Μετά την προσωρινή διακοπή των εμβολιασμών στην Αμερική τώρα και η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα καινούργιο πρόβλημα καθώς παρατηρήθηκαν περιστατικά θρομβώσεων.

Έτσι από ότι φαίνεται και το ελληνικό πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών θα καθυστερήσει μέχρι να δοθεί το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...

Κρήτη: Δύο άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους με διαφορά λίγων ωρών

Δύο τραγικά συμβάντα σημειώθηκαν στην Κρήτη με διαφορά λίγων...