16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στον Δήμο Ηρακλείου το στρατόπεδο Μπετεινάκη

Ημερομηνία:

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Ευάγγελου Αποστολάκη και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού υπογράφεται αυτή την ώρα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια, η συμφωνία παραχώρησης μέρους του στρατοπέδου «Μπετεινάκη» από το Ταμείο Εθνικής Αμύνης στον Δήμο Ηρακλείου.

Η έκταση που παραχωρείται προς αξιοποίηση στον Δήμο είναι περίπου 14 στρέμματα και προορίζεται για την ανέγερση σχολείου, το οποίο θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής του Καρτερού.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε: “Τιμή μου που βρίσκομαι εδώ και μου δίνεται αυτή η ευκαιρία, να καταλήξουμε σε μία συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου για τα τρία στρατόπεδα. Μετά από αρκετή προσπάθεια και αρκετές επιλύσεις προβλημάτων, καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζουμε ότι αποδίδονται τα στρατόπεδα στην κοινωνία, σε μία παραγωγική εφαρμογή για την τοπική κοινότητα. Στο ένα απ’ ο,τι είδαμε θα γίνει πάρα πολύ γρήγορα σχολείο και στους υπόλοιπους χώρους θα συνεννοηθούμε με τον Δήμο και θα δούμε τι θα προκύψει.

Η αξιοποίηση αυτών των χωρών περνάει από τη γενικότερη φιλοσοφία του Υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων, πώς ότι δεν είναι επιχειρησιακά απαιτητο, προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη επιλογή και την καλύτερη λύση για να αποδοθεί στην κοινωνία και να είναι πιο παραγωγικό. Το ίδιο πράγμα έγινε και στα Χανιά, στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου το οποίο είναι ένας αρκετά μεγάλος χώρος μέσα στο κέντρο της πόλης. Και εκεί θα αξιοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο. Παράλληλα γίνονται ίδιες ενέργειες στη Λάρισα και στην Κοζάνη”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός σημείωσε πως “ήταν μία προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου που διήρκεσε τα τελευταία 2,5 χρόνια σε πολύ έντονους ρυθμούς. Είχαμε εξαιρετική συνεργασία με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και καταλήξαμε σε αυτό το πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μία έκταση 13.800 τετραγωνικών μέτρων περίπου στην οποία προτιθεμεθα να ανεγείρουμε σχολικό συγκρότημα για να στεγαστούν τα παιδιά της περιοχής του Καρτερού, που μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένα να πηγαίνουν στην Αλικαρνασσό. Το μέγεθος της περιοχής είναι ικανοποιητικό για να δημιουργήσουμε και κάτι περισσότερο για τα παιδιά πάντοτε. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την Διεύθυνση Πολεοδομίας, όλο το προσωπικό, και την αντιδήμαρχο, την κ. Αρχοντάκη, που βοήθησαν σημαντικά σε αυτή την υπόθεση η οποία είχε αυτή την αίσια κατάληξη”.

Στην υπογραφή παρέστη και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρτερού, Γιάννης Καραμπουρνιωτης, τονίζοντας σε δηλώσεις του αμέσως μετά “ήρθε αυτή η ευλογημένη ώρα, να δοθεί το στρατόπεδο, που είναι εγκαταλελειμμένο και διαλυμένο, για να γίνει εκεί το εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Καρτερου. Εύχομαι και πιστεύω ότι το σχολείο είναι αρχή για να γίνουν κι άλλα πράγματα, γιατί η περιοχή γενικότερα είναι υποβαθμισμένη σε μεγάλο βαθμό”

Στην τελετή της υπογραφής παρευρέθησαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Αμύνης Αντιστράτηγος Αντώνης Κονδύλης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Στέλα Αρχοντάκη, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Καναβάκη, Χάρης Μαμουλάκης, Γιώργος Καραντινός, Γιώργος Βλαχάκης, Κώστας Βαρδαβάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Νίκος Αγγελάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρασίνου Νίκος Φακουρέλης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, κάτοικοι του Καρτερού κ.ά.

Στον Δήμο Ηρακλείου το στρατόπεδο Μπετεινάκη!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...