23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στον εποικισμό της Αμμοχώστου προχωρούν οι Τουρκοκύπριοι

Ημερομηνία:

Την απόφαση να ανοίξει την περίκλειστη από το 1974 Αμμόχωστο και να εποικίσει το παραθαλάσσιο Βαρώσι (η τα Βαρώσια) – την πάλαι ποτέ τουριστική περιοχή της Αμμοχώστου – πήρε σήμερα η κυβέρνηση των Τουρκοκύπριων, σύμφωνα με την σύμφωνα με την Daily Sabah.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι οι Τουρκοκύπριοι ανακοίνωσαν πως θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με την Άγκυρα για την προσάρτηση της περιοχής.

«Το “Συμβούλιο των Υπουργών” θα αξιολογήσει τους όρους δράσης στο Βαρώσι, το οποίο αποτελεί νόμιμη στρατιωτική ζώνη στην ΤΔΒΚ», δήλωσε ο  Τουρκοκύπριος υπουργός Εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάι στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Demirören News Agency (DHA).

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα διοριστεί ομάδα εμπειρογνωμόνων, η οποία θα διεξάγει μελέτη για τα δικαιώματα των ιδιοκτητών των περιουσιών,«τα οποία θα αντιμετωπισθούν αμερόληπτα».

Ρεπορτάζ του IBNA αναφέρει ότι η απόφαση των Τουρκοκυπρίων να ανοίξει η Αμμόχωστος θεωρείται ως ένα μέτρο πίεσης προς την Λευκωσία καθώς η Αμμόχωστος αν εφαρμοστεί η απόφαση αυτή θα προσαρτηθεί επίσημα πια από την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Όπως σημειώνει πάντως η τουρκική Daily Sabah, η πόλη προστατεύεται από ψήφισμα του ΟΗΕ από το 1984 και σύμφωνα με αυτό, η πόλη μπορεί να εποικιστεί μόνο από τους εκδιωχθέντες κατοίκους της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...