23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στουρνάρας αντί Προβόπουλου;

Ημερομηνία:

Σε νέα φάση στην καριέρα του θα περάσει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, ο υπ. Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στο τέλος της Άνοιξης.
Η νέα αυτή φάση αφορά την θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας που αυτή τη στιγμή κατέχει ο Γιώργος Προβόπουλος. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τον Γιάννη Στουρνάρα θα αντικαταστήσει στο υπ. Οικονομικών ο Στ. Παπασταύρου.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Στ. Παπασταύρου, ήδη συνοδεύει εδώ και καιρό τον Γιάννη Στουρνάρα στις συνεδριάσεις του Eurogroup και συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σημειώνεται ότι το όνομα του Στ. Παπασταύρου, συμπεριλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ.

Πάντως το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το δημοσίευμα τονίζει: «Δεν έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση ή άμεση ή έμμεση αναφορά σε παρόμοιο ζήτημα μεταξύ των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση, που κινείται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, σέβεται πλήρως το θεσμικό ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας και του Διοικητή της».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...