15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024
Array

Στουρνάρας στους F Times: Η Ελλάδα δεν θα διαπραγματευτεί

Ημερομηνία:

Η Ελλάδα εγκατέλειψε το σχέδιο αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, ισχυρίζεται δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος φέρεται να αναφέρει ότι “το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων και δεν μπορούμε να ζητήσουμε κάτι άλλο από τους δανειστές πριν τους επιτύχουμε”.

“Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ αλλά το τούνελ είναι μακρύ” πρόσθεσε μιλώντας στον δημοσιογράφο του εντύπου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αλλαγή κλίματος “αντηχεί” την δήλωση Λαγκάρντ ότι δεν βρίσκεται σε “διαπραγματευτική διάθεση” προσθέτοντας με ειρωνική διάθεση πως “αναμένει να δει την καλή πρόοδο που έχει γίνει από την Ελλάδα”.

Όπως σημειώνουν και οι Financial Times η αναδιαπραγμάτευση όρων της δανειακής σύμβασης καθώς και επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων βρισκόταν στην κορυφή των προεκλογικών εξαγγελιών των κομμάτων που σήμερα συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση και όρος συμμετοχής εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ωστόσο, αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο πρόσωπο κοντά στις συζητήσεις, κατά τη διάρκεια συνάντησης με την τρόικα ο πρωθυπουργός απέφυγε να μιλήσει για αλλαγή των προθεσμιών επίτευξης των στόχων.

Πηγή από την κυβέρνηση αναφέρει στην εφημερίδα ότι “ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη δέσμευσή του να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, ειδικά οι ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να αναστραφεί το κακό οικονομικό κλίμα και να αρχίσει η δημιουργία θέσεων εργασίας”.

Στέλεχος του ΔΝΤ ανέφερε ότι “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο”.

πηγή: nooz.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...