25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Στους δρόμους οι αγρότες των Χανίων-Κατεβαίνουν στο Πλατάνι την Δευτέρα

Ημερομηνία:

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι αγρότες της Κρήτης την ερχόμενη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου με κινητοποιήσεις διαρκείας και στους τέσσερις νομούς του νησιού.

Οι αγρότες της ΟΑΣ Ν. Χανίων όπως αποφάσισαν το βράδυ της Δευτέρας, θα πραγματοποιήσουν την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου προσυγκέντρωση με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στις 10.00 το πρωί στον κόμβο του Κλαδισού και στη συνέχεια με μηχανοκίνητη πορεία μέσα από την πόλη των Χανίων θα καταλήξουν στην εθνική οδό στο Πλατάνι της Σούδας.

Καθοριστικό για το αν οι αγρότες των Χανίων προχωρήσουν τελικά σε αποκλεισμό της εθνικής οδού θα είναι η μαζικότητα που θα έχει η κινητοποίηση στο Πλατάνι.

Οι αγρότες ζητούν την άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, ενώ εισάγει τη φορολόγηση των αγροτών με βιβλία εσόδων-εξόδων.

Σε ανακοίνωση της η ΟΑΣ Ν. Χανίων καλεί τους αγρότες “ με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις να ανατρέψουν την ανάλγητη και αντιαγροτική πολιτική που οδηγεί σε αφανισμό της υπαίθρου.”.

Παράλληλα η ΟΑΣ διεκδικεί:

-Την άμεση απόσυρση όλων των φορομπηχτικών μέτρων και ειδικότερα τη φορολόγηση γης

-Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους αγρότες

-Χάραξη εθνικήγς πολιτικής που θα σταματήσει τον κατήφορο της Γεωργίας, θα μειώσει το κόστος παραγωγής, θα χτυπήσει τα καρτέλ και τη νοθεία των αγροτικών προϊόντων

-Να μην καταργηθούν οι ΤΟΕΒ

-Να γίνει μακροχρόνια ρύθμιση των χρεών των αγροτών και διαγραφή των τόκων υπερημερίας

-Να στηριχτούν τα αγροτικά προϊόντα (Ελαιόλαδο, Εσπεριδοειδή, Κηπευτικά, Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία, Αλιεία) με εξασφάλιση του εισοδήματος των παραγωγών.

Στο μεταξύ αύριο Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας κατεβαίνουν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και τρακτέρ στον κόμβο της εθνικής οδού στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά και στον κόμβο των Πεζών στο Ηράκλειο.

Βαρδής Καλογεράκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ