22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Στους δρόμους οι Χανιώτες ενάντια στο Μνημόνιο 3 – Συγκέντρωση την Πέμπτη στην Πλατεία Αγοράς

Ημερομηνία:

Οι διαδηλώσεις υπέρ της κυβέρνησης και ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών, μετά την συνθηκολόγηση, μετατρέπονται σε συγκεντρώσεις ενάντια στην κυβέρνηση των μνημονίων. Και το τρίτο μνημόνιο ψηφίζεται την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η Επιτροπή Χανίων “ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ” όπως και αντίστοιχες Επιτροπές σε άλλες περιοχές της χώρας, καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλους όσους έχουν τσακιστεί από τις μνημονιακές πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ, να δώσουν ξανά ένα μαζικό και μαχητικό παρών ενάντια στην ψήφιση του 3ου μνημονίου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 19.30 στην Πλατεία Αγοράς.

Σημειώνουν χαρακτηριστικά:

Το νέο fast track μνημόνιο, σημαίνει περαιτέρω φτώχεια και ανεργία για την εργατική τάξη και τη νέα γενιά, καταστροφή των αγροτών,μείωση χρηματοδότησης για τις υπό διάλυση κοινωνικές παροχές, αυταρχισμό, εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Κι όλη αυτή η κοινωνική βαρβαρότητα στον 21ο αιώνα, για να σωθούν οι τράπεζες, τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, για να συνεχίζεται κανονικά η αποπληρωμή του απεχθούς και επαχθούς δημόσιου χρέους προς τους τοκογλύφους της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Oλόκληρο το σχετικό κάλεσμα αναρτήθηκε στο facebook  έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλά Αρσέν Λουπέν,προσπαθεί να περάσει το κατάπτυστο μνημόνιο μέσα στον δεκαπενταύγουστο, φοβούμενη τη μεγάλη λαϊκή οργή.

Αυτή η λαϊκή οργή, θα πρέπει να γίνει ένα ορμητικό ποτάμι αντίστασης, αμφισβήτησης, ρήξης και ανατροπής αυτής της πολιτικής. Να ξαναγεμίσει τις πλατείες και τους δρόμους, τις γειτονιές και τους εργασιακούς χώρους με έναν πιο ριζοσπαστικό διεκδικητισμό που να επιβάλει αιτήματα βάσει της ανάγκης για επιβίωση, για αξιοπρεπή ζωή και εργασία και όχι με βάση το “ρεαλισμό” της κερδοφορίας των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου. Την ανασυγκρότηση μιας ρημαγμένης χώρας και οικονομίας με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι του χρέους, των πρωτογενών πλεονασμάτων και των τοκογλύφων της ΕΕ και του ΔΝΤ. Με βάση τις κατακτήσεις του ανθρώπινου πολιτισμού και τις δυνατότητες της εποχής μας και όχι με βάση το δόγμα της διαρκούς φτώχειας, της δομικής ανεργίας, της κοινωνικής καταστροφής.

Σε αυτή τη μάχη αντοχής, θα πρέπει να συστρατευτούμε όλοι και όλες μας. Με την πίστη ότι στην ιστορία, όλες οι μεγάλες προοδευτικές αλλαγές, έγιναν όταν οι καταπιεσμένοι βγήκαν στο ιστορικό προσκήνιο με τα αιτήματά τους και τη μέχρι τέλους θέληση και δράση να τα επιβάλλουν. Αυτήν την αλήθεια φοβούνται. Γι αυτό από το πρωί μέχρι το βράδυ προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Γι’αυτό στοχοποιούν όποιον δεν υποτάσσεται στο σχέδιό τους με σκοπό τη συκοφάντηση του “άλλου δρόμου της ρήξης”. Γι αυτό μας τρομοκρατούσαν (κανάλια, θεσμικοί παράγοντες της ΕΕ και του ΔΝΤ, ντόπιο πολιτικό κατεστημένο) για το δημοψήφισμα. Γι αυτό ο Πανούσης ετοιμάζει ειδικές μονάδες καταστολής διαδηλωτών.

Όμως ο ελληνικός λαός, είναι που με το 63% τους “έφτυσε” με θράσος. Γιατί δεν πάει άλλο. Γιατί υπάρχει η ανάγκη για ζωή και αξιοπρέπεια. Τώρα είναι η ώρα, αυτή η πράξη αντίστασης του ¨ΟΧΙ” να γίνει αγώνας. Να γίνει παρουσία στο κίνημα. Τη θέληση 3.500.000 που είπαν ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια, τη μετέτρεψαν πραξικοπηματικά σε ΝΑΙ. Αν όμως η συμμορία των 229 ανθρωπάριων και των διάφορων ορατών και αόρατων μηχανισμών της ΕΕ, μπόρεσε να “αγνοήσει” τη θέληση του ελληνικού λαού που εκφράστηκε μέσα από το γενικό εκλογικό δικαίωμα, δε θα μπορέσει να την”αγνοήσει” όταν εκφραστεί με το γενικό αγωνιστικό-κινηματικό δικαίωμα.

Καμία νέα συμφωνία-μνημόνιο. Ξήλωμα όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Διαγραφή του χρέους και ρήξη με τους δανειστές (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ). Άνοιγμα του “άλλου δρόμου” με τις εργατικές και λαικές ανάγκες μπροστά. Να σπάσει η φυλακή του χρέους και η μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ. Να εθνικοποιηθούν οι ήδη χρεοκοπημένες τράπεζες που τις έχουμε χιλιοπληρώσει καθώς και οι επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα για την οικονομία της χώρας (Πετρέλαια, τηλεπικοινωνίες, Φαρμακοβιομηχανία, Ρεύμα κλπ) και να λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας και όχι του κέρδους και των επενδυτών-πειρατών του δημόσιου πλούτου. Διάλυση του ΤΑΙΠΕΔ και ακύρωση όποιου σχεδιού μετάλαξής του. Χάραξη εθνικής αγροτικής και βιομηχανικής πολιτικής με κεντρικό σχεδιασμό για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών και αναγκών διαβίωσης του λαού.

Όλοι/ες την Πέμπτη το απόγευμα στις 19:30 στην πλατεία δημοτικής Αγοράς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...