23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στους 6 μήνες η θητεία παιδιών από οικογένειες με 5 παιδιά, στους 8 από τρίτεκνες οικογένειες

Ημερομηνία:

Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ρυθμίζει ζητήματα των ενόπλων δυνάμεων, του στρατιωτικού προσωπικού, των στρατεύσιμων, της θητείας, της μείωσης του χρόνου της, την εναλλακτική θητεία, τη ρύθμιση της διαδικασίας για όσους έχουν φύγει στο εξωτερικό για να εργαστούν και θεωρούνται ανυπότακτοι μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας.

Ο κ. Ρήγας εξήγησε ότι:

  •  Η μείωση της θητείας στους έξι μήνες θα αφορά όλα τα αγόρια των πολυτέκνων οικογενειακών που έχουν πέντε παιδιά και πάνω οποτεδήποτε και αν υπηρετήσουν και όχι μόνο το πρώτο παιδί όπως ισχύει σήμερα.
  • Για τις οικογένειες με τρία παιδιά η θητεία όλων των στρατεύσιμων πηγαίνει στους οκτώ μήνες.
  • Για το θέμα της εναλλακτικής θητείας εξήγησε ότι «συμμορφωνόμαστε με τις ευρωπαϊκές οδηγίες» και από τους 15 μήνες πάει στους 12.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...