13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Στους 604 συνολικά οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Συνολικά 604 είναι οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Κρήτη με την προσθήκη και τον 262 προσφύγων που έφτασαν σήμερα, Κυριακή, από τη Λέσβο στο πλαίσιο του προγράμματος προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων που υλοποιείται με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστίας και της Αναπτυξιακής Κρήτης.

Όπως αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε με αφορμή την άφιξη των 262 προσφύγων πρόκειται κυρίως για Σύριους αλλά και Κούρδους, Ιρακινούς και Αφγανούς.

Μάλιστα όπως ανέφερε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Ύπατης Αρμοστίας κ. Στέλλα Νάνου και η Υπεύθυνη του προγράμματος από την Αναπτυξιακή Κρήτης Δ. Καμπέλη στην Κρήτη αναμένονται άλλα 14 άτομα.

Η απόφαση για τη μαζική μεταφορά προσφύγων στην Κρήτη πάρθηκε λόγω της ανάγκης να αποσυμφωρηθούν τα νησιά καθώς υπάρχουν αυξημένες ροές προσφύγων. Οι συγκεκριμένοι βρίσκονταν στα κέντρα φιλοξενίας Μόριας και Καρά Τεπε της Λέσβου

Όπως σημειώθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στην ουσία προς το παρόν κλείνει το θέμα της φιλοξενίας και εγκατάστασης προσφύγων στην Κρήτη ενώ η Αναπτυξιακή αναζητά άλλες 50 θέσεις για σπίτια σε Ηράκλειο και Σητεία.

Παράλληλα τονίστηκε ότι από το προπερασμένο καλοκαίρι μέσω της Ύπατης Αρμοστίας έχουν μεταφερθεί συνολικά 18.000 άτομα. οι οποίοι είναι αιτούντες για άσυλο. Συγκεκριμένα πρόκειται για  οικογένειες που έχουν ζητήματα με οικογενειακή επανένωση.

Η μεταφορά των 262 ανθρώπων στην Κρήτη αποτελεί ένα από τα βήματα υλοποίησης του σχεδίου αποσυμφόρησης της Λέσβου. Σε αυτό το πλαίσιο, Μόλις το τελευταίο 24ωρο, την Παρασκευή και το Σαββάτο αναχώρησαν από το νησί 408 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων, όλοι μέλη ευάλωτων κατηγοριών, έχει σχεδιασθεί να αναχωρήσει από τη Λέσβο την Κυριακή με το πλοίο της γραμμής. Ανάλογα μεγάλοι αριθμοί έχουν προγραμματιστεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, να αναχωρήσουν τις επόμενες μέρες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός αυτός προβλέπει να παραμείνουν στη Λέσβο στα τέλη Δεκεμβρίου περί τους 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, τόσοι όσοι μπορούν να παραμείνουν με ασφάλεια στις υπάρχουσες υποδομές.

Σημειώνεται ότι μέχρι την Πέμπτη, στη Λέσβο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, βρίσκονταν 8.322 πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...