17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Στο αεροδρόμιο Χανίων και πάλι η μεγαλύτερη πτώση σε επιβατική κίνηση πανελλαδικά για τον Μάιο από τα 14 αεροδρόμια της Fraport

Ημερομηνία:

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σπάει το αεροδρόμιο Χανίων υπό τη διαχείριση της Γερμανικής Fraport. Και για τον μήνα Μάιο το αεροδρόμιο Χανίων κατέγραψε τα χειρότερα αποτελέσματα σε σχέση με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport με πτώση σε επιβατική κίνηση της τάξης του 8,4%. Μείωση καταγράφεται συνολικά στην κίνηση στα αεροδρόμια της γερμανικής εταιρείας της τάξης του 1,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Το σύνολο των επιβατών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport, ανήλθε σε 3,08 εκατ., έναντι 3,14 εκατ. τον Μάιο 2018.

Στο 5μηνο, η επιβατική κίνηση των αεροδρομίων, έφτασε στα 6,44 εκατ. επιβάτες, έναντι 6,25 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 3%, με την κίνηση εξωτερικού να αυξάνεται 3,7% και την κίνηση εσωτερικού να αυξάνεται κατά 1,7%.

Από τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρία, τον Μάιο, προκύπτουν απώλειες στα αεροδρόμια των Χανίων (-8,4%), της Καβάλας (-6,3%) και της Ρόδου (-5,1%), ενώ αύξηση καταγράφεται στα αεροδρόμια της Σκιάθου (+17,5%), της Μυτιλήνης (+10,1%) και της Μυκόνου (+9%). Η επιβατική κίνηση εσωτερικού, σημείωσε μείωση -3,1%, και η διεθνής, μείωση, -1,5%. Εθνικότητες Σε επίπεδο εθνικοτήτων, τον Μάιο καταγράφηκαν 1,334 εκατ. αφίξεις, εκ των οποίων οι περισσότερες οφείλονταν σε Βρετανούς (407.242), Γερμανούς (275.524), Ολλανδούς (80.462) και Πολωνούς (70.925) επιβάτες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...