14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στο δρόμο της αλλαγής

Ημερομηνία:

Του Βαγγέλη Πάλλα

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά από πρωτοφανείς και τεράστιες προκλήσεις σχετικά με την ύπαρξη της αναφορικά και με την ανθρωπιστική κρίση που έχει καταβάλει την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Το κοινωνικό ζήτημα, η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και η ανυπαρξία της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι η αφετηρία ενός αγώνα ώστε η ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσει τους τεράστιους κινδύνους.

Σήμερα η κυριαρχία μιας υπερεθνικής ελίτ χρώματος, αποστερεί τις κοινωνίες από την λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Μας λείπει το όραμα, ο υψηλός στόχος; Σίγουρα όχι.

Σήμερα η κορύφωση του αγώνα μας είναι η κατάργηση του μνημονίου. Είναι αρκετό αυτό για πραγματική αλλαγή;
Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία αλλά και στην Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία, ο αγώνας κατά της λιτότητας, ο αγώνας για την υπεράσπιση των κεκτημένων είναι αγώνες απαραίτητοι, απέναντι στην αντιπαράθεση συμφερόντων στο Δυτικό Κόσμο.

Συχνά λέμε ότι η Ελλάδα είναι μια αδύναμη και πικρή χώρα, όταν αναφερόμαστε στις δυνατότητές της, αγνοώντας την γεωπολιτική της θέση και τον φυσικό της πλούτο.

Όμως τώρα τα πράγματα σφίγγουν, ο κόσμος υποφέρει και πολλοί άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό προβληματίζονται.
Είναι λοιπόν η μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε αυτό που δεν κάναμε τόσον καιρό.

Να ξεκαθαρίσουμε τις δικές μας σκέψεις, να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις με πίστη στα αδιάρρηκτα ιδανικά της αριστεράς, της Δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης και της δικαιοσύνης.

Με βάση αυτές τις αρχές και τους μεγάλους αγώνες, και τις θυσίες του λαού, να ξαναδιατυπώσουμε με σύγχρονο λόγο, ένα νέο όραμα για την ελληνική κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς ταπεί¬νωση, χωρίς διακρίσεις. Και τότε αυτό το όραμα θα δώσει στους πολίτες το ανάστημα για να παλέψει ώστε να γίνει ο ρυθμιστής του μέλλοντος τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει αυτό το όραμα απλά, ντρετά και χωρίς αστερίσκους.

Ο αγώνας τώρα αρχίζει…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ευάγγελος Πάλλας
Ο Ευάγγελος Πάλλας είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...