18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές η κατολίσθηση στον Σταλό

Ημερομηνία:

Η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές για την Περιφέρεια Κρήτης είναι ξεκάθαρο ότι έχει ξεκινήσει. Και στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται και το πολυήμερο κλείσιμο του ΒΟΑΚ εξαιτίας της κατολίσθησης στον Σταλό..

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Υπεύθυνος Τομέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ΝΟΔΕ Χανίων Χάρης  Παπαδάκης κατηγορεί τον νυν Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την πολυήμερη ταλαιπωρία των κατοίκων. Υπενθυμίζει τι είχε συμβεί σε προηγούμενες κατολισθήσεις για να σημειώσει ότι:

«Σίγουρα κάτι έχει αλλάξει στον τρόπο και στη διάθεση με την οποία αντιμετωπίζει η διοίκηση της Περιφέρειας τα προβλήματα του νομού Χανίων τα τελευταία χρόνια»

Διαβάστε τι αναφέρει:

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, επισκέφθηκε τα Χανιά με διάθεση να μοιράσει πάλι κεράσια. Οι Χανιώτες όμως επιφυλάσσονται και κρατάνε πλέον μικρό καλάθι.

Χωρίς επαρκείς εξηγήσεις  προσπάθησε να δικαιολογήσει το πολυήμερο κλείσιμο του ΒΟΑΚ από τον Σταλό μέχρι τον Πλατανιά, όπου έχει ως φυσικό επακόλουθο την απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών και κατοίκων της περιοχής, αν και ανακοίνωναν τόσες μέρες ότι είναι κλειστός λόγω εργασιών, ενώ κανείς δεν εργαζόταν εκεί.

Θυμίζω μόνο δύο περιπτώσεις από τις πολλές κατολισθήσεις επί του ΒΟΑΚ. Πριν  τέσσερα χρόνια, στις 2/1/2015 στο Καλάμι, και στις 27/3/2017 στο Πλατάνι, σε μεγαλύτερες κατολισθήσεις  απ’ ότι τώρα μέσα σε δύο μέρες είχαν απομακρυνθεί χιλιάδες κυβικά χώμα υπό την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και της Πολιτικής Προστασίας, ενώ η εθνική οδός δεν έκλεισε ούτε λεπτό. Τότε είχε την ευθύνη η Περιφέρεια και σήμερα όχι;

Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα έργο στα δύο παραπάνω σημεία, δεν υπάρχουν ούτε μελέτες, ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατολισθήσεων σε άλλους νομούς της Κρήτης έχουν ολοκληρωθεί τα έργα προστασίας;

Σίγουρα κάτι έχει αλλάξει στον τρόπο και στη διάθεση με την οποία αντιμετωπίζει η διοίκηση της Περιφέρειας τα προβλήματα του νομού Χανίων τα τελευταία χρόνια.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει με κλειστή την κεντρική οδική αρτηρία του νομού μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...