19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στο ΕΣΡ το μπαλάκι για τον 902

Ημερομηνία:

Να διερευνήσει τις συνθήκες αγοραπωλησίας του 902, σταθμού εθνικής εμβέλειας με άδεια από το 1993, καλείται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο έλαβε τον σχετικό φάκελο από τον Δημήτρη Ράπτη, νομικό σύμβουλο της Α Horizon Media.Πρόκειται για κυπριακή offshore, μέτοχος της οποίας είναι η εταιρεία Naloita Ventures Ltd, με έδρα τις βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Ο νομικός εκπρόσωπος της νέας ιδιοκτησίας του 902 δεν ήταν υποχρεωμένος να αποκαλύψει την ταυτότητα των φυσικών προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρεία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Α Ηorizon Media, στην κατοχή της οποίας βρίσκεται πλέον η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του 902, εδρεύει στην Κύπρο στην ίδια διεύθυνση με τα γραφεία του Zoom, συμφερόντων των Φίλιππου Βρυώνη και Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Ενδεχομένως βέβαια να πρόκειται για συγκατοίκηση που αφορά απλώς σε κοινούς νομικούς εκπρόσωπους.

Ο Φίλιππος Βρυώνης, ιδιοκτήτης και στον Extra 3, τις προάλλες διέψευσε πληροφορίες που τον ήθελαν να σχετίζεται με την αγοραπωλησία του 902.

Οι πραγματογνώμονες του ΕΣΡ καλούνται να ρίξουν φως σε μείζονα ζητήματα, όπως η ταυτότητα των φυσικών προσώπων που βρίσκονται πίσω από τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του 902 αλλά και τα «πόθεν έσχες» των αγοραστών. Σε αυτό το πλαίσιο θα συντάξουν και θα παρουσιάσουν σχετική έκθεση στην Ολομέλεια του ΕΣΡ στις 3 Σεπτεμβρίου.

Άλλωστε, η έναρξη του προγράμματος μέσω του νέου καθεστώτος του 902 συναρτάται άμεσα από την έγκριση της μεταβίβασης από το ΕΣΡ. Σε κάθε περίπτωση, οι νέοι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν αναλυτικό πρόγραμμα μετάδοσης με προτεραιότητα την ενημέρωση, όπως απορρέει από την αρχική άδεια λειτουργίας του σταθμού.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι πίσω από την αγοράστρια εταιρεία του 902 βρίσκεται κάποιος επιχειρηματίας ιδιαίτερων οικονομικών δυνατοτήτων, καθώς το ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ θεωρείται υψηλό για την εποχή, με την «πιάτσα» να υποδεικνύει ως πιθανή εκδοχή businessman ο οποίος το τελευταίο διάστημα εμφανίζει χαρακτηριστική κινητικότητα στα πράγματα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...