20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Στο Κάιρο τα Κρητικά προϊόντα με την συμμετοχή της Περιφέρειας στη διεθνή έκθεση «FOODAFRICA 2015»

Ημερομηνία:

Στην πρώτη διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOODAFRICA 2015» που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο της Αιγύπτου από 6 έως 9 Μάιου 2015 θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια Κρήτης.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και την προώθηση των Κρητικών προϊόντων σε νέες αγορές, η Περιφέρεια θα δώσει το παρόν στη συγκεκριμένη έκθεση με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη.

Η «FOODAFRICA» καλύπτει όλο το φάσμα του κλάδου των τροφίμων στην Αίγυπτο, που αποτελεί το κύριο εμπορικό σταυροδρόμι για την Μέση Ανατολή, Ευρώπη και Αφρική.

Η έλλειψη προηγμένης τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για αποτελεσματική γεωργία και η απουσία υποδομών βιομηχανίας επεξεργασίας τροφίμων, καθιστούν το σύνολο των αφρικανικών χωρών εισαγωγείς μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων, γεγονός που αναδεικνύει την «FOODAFRICA» ως την πλέον ελκυστική επιλογή για αναζήτηση συνεργασιών για πλήθος εξαγωγέων και παραγωγών από την Ευρώπη.

Στην έκθεση προβάλλονται προϊόντα της κατηγορίας τροφίμων και ποτών όπως: Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αρτοσκευάσματα, κατεψυγμένα προϊόντα, γλυκά/ σοκολάτες, σνακς, σάλτσες, βότανα/ μπαχαρικά, μέλι/ μαρμελάδες, παγωτά, χυμοί, κρέας/ πουλερικά, δημητριακά/ άλευρα, γάλα/ τυρί/ γαλακτοκομικά προϊόντα, ελαιόλαδο, έτοιμα γεύματα, αρωματικά φυτά, αναψυκτικά καθώς επίσης προϊόντα όπως παιδικές τροφές, βιολογικά κ.α.

Η 1η διεθνής έκθεση «FOODAFRICA» θα προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού διεθνών εισαγωγέων, επαγγελματιών λιανικής, διανομέων και χονδρεμπόρων, υπεραγορών, υπηρεσιών catering, εστιατορίων, καφέ, ξενοδοχείων κ.λ.π.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...