19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Στο λιμάνι του Ηρακλείου, οι 53 πρόσφυγες και μετανάστες

Ημερομηνία:

Στο λιμάνι του Ηρακλείου έφθασαν τη νύχτα οι 53 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων και γυναίκες με παιδιά, που εντοπίστηκαν σε 20μετρο ξύλινο σκάφος, αργά χθες το απόγευμα, 14 ναυτικά μίλια από το ακρωτήριο Λίθινο.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 2 το μεσημέρι όταν πιθανότατα κάποιος από τους επιβαίνοντες έκανε κλήση στον ευρωπαϊκό αριθμό εκτάκτου ανάγκης 112. Άμεσα υπό τον συντονισμό του Θαλάμου Επιχειρήσεων στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από πλωτά σκάφη του Λιμενικού στην Κρήτη αλλά και αεροσκάφος της frontex.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες, αρχικά αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τα παραπλέοντα πλοία που έφθασαν στη θαλάσσια περιοχή, ωστόσο μετά από διαπραγματεύσεις, συμμορφώθηκαν τελικά με τις οδηγίες των στελεχών του λιμενικού, και συνοδεία ενός πλωτού, ενός δεξαμενόπλοιου, ενός φορτηγού και ενός ρυμουλκού, οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες ταυτοποίησης.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ