15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στο Μαξίμου τρίβουν τα χέρια τους με τον Πολάκη

Ημερομηνία:

Της Βίκυς Σαμαρά

Η Νέα Δημοκρατία λατρεύει να μισεί τον Παύλο Πολάκη, αφού ο πρώην υπουργός δίνει τακτικά αφορμές στην κυβέρνηση να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ και η τελευταία αφορά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχθές στη Βουλή κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποκηρύξει τις “σαχλαμάρες” του “πρωτοκλασάτου στελέχους”, όπως χαρακτήρισε τον κ. Πολάκη, θέλοντας να ταυτίζει πάντα τον πρώην υπουργό με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το γεγονός όμως ότι ο κ. Πολάκης παραδέχθηκε μέσω facebook ότι δεν έχει εμβολιαστεί και δεν προτίθεται να το πράξει πριν το φθινόπωρο, έδωσε αφορμή για νέο γύρο επιθέσεων της κυβέρνησης εναντίον του.

Το κυβερνητικό motto είναι “τι θα συνέβαινε εάν εν μέσω πανδημίας κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ”, όπως σχολίασε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ο κ. Πολάκης από την πλευρά του με νεότερη ανάρτηση στο facebook επικαλέστηκε έρευνες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και διαχώρισε την προσωπική του άποψη από τη θέση του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Όσα λέω είναι οι προσωπικες επιστημονικές μου απόψεις και θέσεις.

Έχω στηρίξει την κεντρική θέση του κομματος μου σε όλη τη διάρκεια της πανδημιας ,διατύπωσα με σαφήνεια τη γνώμη μου σε ποιες ομαδες έπρεπε να γίνει ο εμβολιασμός με βάση και τα αποτελέσματα που αποδεικνύουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Να σταματήσει λοιπόν να ρωτά η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς για τις προσωπικές μου απόψεις”, έγραψε ο πρώην υπουργός.

Η ΝΔ βεβαίως επέμεινε υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα καλύπτοντας απόλυτα τον κ. Πολάκη και καλώντας τον κ.Τσίπρα να απαντήσει ξεκάθαρα: “Συστήνουν στους κάτω των 60 να μην εμβολιάζονται ή λέει ανοησίες ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας; Εκφράζει ή όχι ο κ. Πολάκης την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ;”

Σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα: “Όσο συνεχίσει να κρύβεται ο κ. Τσίπρας υιοθετεί τη δημόσια σύσταση Πολάκη να μην εμβολιάζονται οι κάτω των 60 επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι Τσίπρας = Πολάκης και ότι οι Έλληνες είχαν άγιο στις 7 Ιουλίου του 2019!”

Με τον τρόπο αυτό βεβαίως η ΝΔ αφενός συσπειρώνει εκ νέου ένα ακροατήριο κυρίως κεντρώο που είχε παίξει κρίσιμο ρόλο στην ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών το 2019, αλλά και τους παραδοσιακούς της ψηφοφόρους υπενθυμίζοντας πρόσωπα συγκρουσιακά, αφετέρου ετοιμάζει το έδαφος για τη συζήτηση περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζόμενων, αλλά και προνομίων ή διευκολύνσεων σε εμβολιασμένους.

Υπενθυμίζεται ότι από ημέρα σε ημέρα αναμένεται η εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής, που θα ανοίξει και επίσημα τη συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών, εργαζόμενων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και εκπαιδευτικών, ήδη μέσα στο καλοκαίρι. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαφωνήσει με την ιδέα της υποχρεωτικότητας και με αφορμή τον κ. Πολάκη θα τον ταυτίσουν με το “αντιεμβολιαστικό κίνημα” , που αποτελεί όμως μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία. Ενώ ταυτόχρονα ο κ.Πολάκης εξυπηρετεί την κυβέρνηση μεταθέτοντας τη συζήτηση από ζητήματα στη διαχείριση του εμβολιασμού και ιδίως στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca αρχικά στους 30άρηδες και 40άρηδες και εν συνεχεία τη σύσταση για μη χορήγηση του σε άτομα κάτω των 60 ετών. Έτσι η κυβέρνηση ακυρώνει και την όποια κριτική ταυτιζοντας την με αντιεμβολιαστές.

news247.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ