25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Στο μπλόκο της Νίκαιας ο Αλέξης Τσίπρας

Ημερομηνία:

Ο κ. Τσίπρας που έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, χαρακτήρισε αγώνα επιβίωσης τον αγώνα των αγροτώνΝα δώσει λύσεις η κυβέρνηση στα προβλήματα των αγροτών και να σταματήσει ο πρωθυπουργός να κρύβεται, ζήτησε σήμερα από την Λάρισα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το μπλόκο της Νίκαιας υπό καταρρακτώδη βροχή, προερχόμενος από την Λαμία, όπου επίσης είχε επισκεφθεί αγροτικό μπλόκο.

Ο κ. Τσίπρας που έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, χαρακτήρισε αγώνα επιβίωσης τον αγώνα των αγροτών.

Παρατήρησε ωστόσο ότι λύσεις δεν μπορούν να υπάρξουν με τα μνημόνια και εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για τη στάση που κρατάει έναντι των αγροτικών κινητοποιήσεων.

«Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο» , δήλωσε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ο πρωθυπουργός να μην δέχεται τους ανθρώπους του μόχθου και να στέλνει τα ΜΑΤ, ενώ δέχεται κάθε παρατρεχάμενο. Και είναι αδιανόητο, πρόσθεσε, να στέλνει στα δικαστήρια τους αγρότες και να απολαμβάνουν ασυλίας όσοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό» .

Σχετικά με το θέμα της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την γνωστή θέση του κόμματός του ότι το έργο είναι πολυδάπανο και παρατήρησε ότι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα η κατάσταση είναι περισσότερο υδρευτικό και λιγότερο αρδευτικό.

Ωστόσο ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει την εκτροπή, επισημαίνοντας πως το έργο θα ωφελήσει τους Θεσσαλούς πολίτες.

Εξάλλου ο κ. Τσίπρας, σχολιάζοντας τα πρωινά επεισόδια στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου, τόνισε ότι η κυβέρνηση επιλέγει την στρατηγική της έντασης και της βίας απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι αγρότες παρέδωσαν υπόμνημα με 12 θέσεις τους-αιτήματα, τα οποία χαρακτήρισε «δίκαια». Είναι χαρακτηριστικό, ότι παρέμεινε επί αρκετή ώρα στο μπλόκο της Νίκαιας και αντάλλαξε απόψεις με τους αγρότες τόσο για την κύρια δέσμη των αιτημάτων τους, όσο και για επιμέρους ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ έγινε αποδέκτης παραπόνων και άλλων κοινωνικών ομάδων, όπως των σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας που διαμαρτύρονται για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διακριτικές αποστάσεις Μαξίμου από την Ντόρα Μπακογιάννη

«Οι ελληνικές θέσεις παραμένουν οι ίδιες που ίσχυαν διαχρονικά»....

“Η Επιστήμη προς όφελος των αναγκών των πολλών ή των λίγων;”- Εκδήλωση στα Χανιά από το ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Σπουδάζουσας Χανίων της...