16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Στο νοσοκομείο Χανίων ο Παύλος Πολάκης: Οι συναντήσεις θα είναι συχνές – προτεραιότητα μας ο τομέας της Υγείας

Ημερομηνία:

Το Νοσοκομείο Χανίων επισκέφτηκε χθες Τρίτη ο Βουλευτής Χανίων κ. Παύλος Πολάκης, αποδεχόμενος πρόσκληση που του απεύθυνε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων. Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, τα μέλη του Συλλόγου έθεσαν στον κύριο Πολάκη μια σειρά από προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων η επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού, προκειμένου να δοθεί μια μικρή ανάσα στις σοβαρές ελλείψεις, έως την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όπως ανακοινώθηκε από την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας .

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που έθεσαν στον Βουλευτή οι εργαζόμενοι, είναι η λειτουργία της Μονάδας Νεογνών και η ανάγκη πρόσληψης ειδικευμένων νεογνολόγων.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Τσιγκουνάκης, έθεσε το θέμα της άμεσης πληρωμής των δεδουλευμένων υπερωριών του Νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο κύριος Πολάκης, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την πρόσκληση, συντάχθηκε με τα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα τους.

Σε ότι αφορά στο θέμα των επικουρικών, δήλωσε πως η ενημέρωση του από τον Υπουργό Υγείας είναι πως άμεσα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης τους ώστε να καλύψουν προσωρινά τα κενά έως ότου γίνει η πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού που έχει εξαγγελθεί και η οποία με την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτεί διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.

Για την λειτουργία της Μονάδας Νεογνών και αφού επισκέφθηκε ο ίδιος τον χώρο και ενημερώθηκε από γιατρούς και προσωπικό, δεσμεύτηκε να ενημερώσει τόσο την ηγεσία του Υπουργείου, όσο και τον Διευθυντή της 7ης Υ.Π.Ε. κ. Ηγουμενίδη, έτσι ώστε να αρθούν οι δυσκολίες και να λειτουργήσει όχι ως ενδιάμεση μονάδα, αλλά ως μονάδα Νεογνών με πλήρη ανάπτυξη για να μην χρειάζεται η διακομιδή στο Ηράκλειο.

Σε ότι αφορά στην καταβολή των υπερωριών του Νοσηλευτικού προσωπικού για τις δεδουλευμένες υπερωρίες του 2015, ανέφερε ότι σε συνομιλία που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Ξανθό πήρε την διαβεβαίωση πως έχει ήδη βρεθεί κονδύλι με το οποίο η καταβολή των υπερωριών θα γίνει έως το τέλος του Ιουνίου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, ο κ. Πολάκης επισκέφτηκε και τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δουλγεράκη, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, που διήρκεσαν συνολικά τρεισήμισι ώρες, ο κ. Πολάκης δήλωσε:

«Σήμερα εγκαινίασα μια σειρά επαφών με τον Διοικητή, τους υπεύθυνους της Μονάδας νεογνών και τον Σύλλογο των εργαζομένων έτσι ώστε να αποκτήσω σαφή εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Χανίων. Οι συναντήσεις αυτές θα είναι συχνές, γιατί προτεραιότητα μας είναι ο τομέας της Υγείας, που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από τις μνημονιακές Κυβερνήσεις.

Με αίσθημα ευθύνης και παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αλλάξουμε τις εικόνες διάλυσης που καλούμαστε να διαχειριστούμε. Θέλω να συγχαρώ Γιατρούς, Νοσηλευτές και το σύνολο των εργαζομένων του Νοσοκομείου γιατί παρά τις αντίξοες συνθήκες καταθέτουν και την τελευταία ικμάδα των αντοχών τους. Ως γιατρός γνωρίζω και αναγνωρίζω τα προβλήματα τους, ως Βουλευτής θα σταθώ δίπλα τους σε κάθε δίκαιο αίτημα τους.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...