14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στο περιφερειακό συμβούλιο το θέμα της ΕΡΑ Χανίων και της πολυεθνικής Hennes & Mauritz

Ημερομηνία:

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα γίνει την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου  2015 και ώρα 14:00  στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας). Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τόσο η ίδρυση και λειτουργία καταστήματος της πολυεθνικής εταιρείας ενδυμάτων Hennes & Mauritz στα Χανιά όσο και η διακοπή στην ηλεκτροδότηση της ΕΡΑ Χανίων.

Πιο αναλυτικά, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου και

Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη.

Γ. Απάντηση σε επερωτήσεις:

1)  του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ματαλλιωτάκη Γεωργίου με θέμα: «Κάθετος οδικός άξονας του νομού Ηρακλείου, δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά – Συνδέσεις αστικών περιοχών της ενδοχώρας με τον οδικό αυτό άξονα – Περιβαλλοντικές μελέτες – Δημοπρατήσεις τμημάτων του δρόμου»

2) του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Κυριακάκη Γιάννη με θέμα: «Διακοπή ηλεκτροδότησης πομπού μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ Χανίων και οι συνεπαγόμενοι κίνδυνοι».

Δ. Παρουσίαση Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

– (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης Π.Κ. κα Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη και η κα Κατερίνα Αθανασοπούλου Προϊσταμένη μονάδας Α΄ Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

  1. ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΝΩΜΗΣ ΕΠΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4014/2011 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και της αριθμ. 1649/45/2014 (ΦΕΚ 45/Β/15-1-2014) Κ.Υ.Α.)

1.1 Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 175491/13-10-2014 έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ.

– (εισηγητές οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Κ. κ. Νίκος Καλογερής και κα Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη και η κα Άννα Καγιαμπάκη υπάλληλος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Π.Κ.)

  1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

2.1 Ψήφιση 1ης  τροποποίησης προϋπολογισμού 2015, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού  Π.Κ.

  • (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή)
  1. ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

3.1 Αποδοχή υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος “STEP-Societal and Political Engagement of Young People in Environmental Issues – Κοινωνική και πολιτική συμμετοχή των νέων σε περιβαλλοντικά θέματα”, του πλαισίου “YoungSociety, Horizon 2020″ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Π.Κ.

3.2 Υποβολή πρότασης προς χρηματοδότηση από τον Ε.Ο.Χ (Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο), σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

"google ad"

 – (Εισηγητές ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ Σταύρος Αρναουτάκης και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Π.Κ. κα Ελένη Χατζηγιάννη)

  1. ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

4.1 Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας για τη Στέγαση του 30ου και του 31ου Νηπιαγωγείου Χανίων με την παραχώρηση χρήσης, ορισμένου χρόνου ακινήτου, ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Κρήτης/ΠΕ Χανίων, στο Δήμο Χανίων και ορισμός εκπροσώπου, σύμφωνα με το αριθμ. Πρωτ. 161148/23-12-2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Χανίων .

  – (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης).

4.2 Έγκριση 2ης Τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης  και του Δήμου Ανωγείων, για την εκτέλεση των έργου: «Βελτίωση οδικού δικτύου Περιφέρειας Δήμου Ανωγείων», σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση.

  – (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή)

  1. ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ
  • Κήρυξη συμπληρωματικής αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του έργου: «Αποκατάσταση παράπλευρων δρόμων στην περιοχή του Α/Κ Αγίου Σώζοντα από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 0+800» στον οδικό άξονα «Ηράκλειο – Βιάννος», σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 155756/12-12-2014 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Κ.
  • (Εισηγητής ο κ. Γεώργιος Παπαδάκης Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών)
  1. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

6.1 Χαρακτηρισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου ως Αστική Περιοχή, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 151171/4-12-2014 έγγραφο της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Λασιθίου

  – (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη)

  1. ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
  • Χορήγηση άδειας Ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος λιανικού εμπορίου ενδυμάτων της εταιρείας Η&Μ ennes & Mauritz) στα Χανιά, σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 30/07-01-2015 έγγραφο της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Χανίων.

  – (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης)

  1. Επικύρωση απομαγνητοφωνημένων πρακτικών των παρακάτω συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου: 16/08-12-2014 και 17/31-12-2014.

(εισηγητής ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Πιτσούλης)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...