17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στο πλευρό του 10χρονου Σταμάτη που κάηκε από την σόμπα βρίσκεται όλο το χωριό του από την Κρήτη

Ημερομηνία:

«Ο Σταμάτης δεν είναι μόνος του, βρισκόμαστε στο πλευρό του», λένε οι κάτοικοι της Κρούστας, απαντώντας στον πατέρα του 10χρονου Σταμάτη που κάηκε από την ανάφλεξη σόμπας

Συγκίνηση προκάλεσε το δημοσίευμα που αναρτήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο protothema.gr για τον 10χρονο Σταμάτη που κάηκε στο πρόσωπο και το κεφάλι έπειτα από ανάφλεξη της σόμπας στο δωμάτιο όπου κοιμόταν στην περιοχή Κρούστας στην Κρήτη στις 2 Ιανουαρίου.

Η φιλανθρωπία φαίνεται πως είναι το ύψιστο αγαθό του ελληνικού λαού που ακόμα και την περίοδο της κρίσης, δεν σταματά να προσφέρει στον συνάνθρωπο του.

Οι κάτοικοι του χωριού Κρούστα, επικοινώνησαν με το protothema.gr εκφράζοντας τη συγκίνηση τους για το ανήλικο παιδί διαβεβαιώνοντας ότι θα σταθούν στο πλευρό του, καλύπτοντας ιατρικές ανάγκες για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του παιδιού, ακόμα και από το υστέρημα τους.

«Το χωριό μας είναι γνωστό για τη φιλοξενία του. Η Κρήτη αγκαλιάζει και το λαό της και τους επισκέπτες της. Αυτό το 10χρονο παιδί το πονέσαμε όλοι μας όταν μάθαμε ότι κάηκε στο σώμα του από την ανάφλεξη της σόμπας. Όλοι λυπηθήκαμε και για αυτό αποφασίσαμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες της οικογένειας για να αποκατασταθεί η υγεία του παιδιού. Παρόλο που το παιδί δεν ζει στα μέρη μας, εμείς υποσχεθήκαμε να βοηθήσουμε καλύπτοντας ένα μέρος από τα ιατρικά έξοδα», λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος του χωριού Κρούστας, κ. Γιάννης Βάρδας.

Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και για το σπίτι όπου μένει η οικογένεια Πετράκη. Μετά τα βασικά υλικά που δόθηκαν στην οικογένεια για την αποκατάσταση των ζημιών, η τοπική κοινωνία υποστηρίζει ότι δεν θα σταματήσει να προσφέρει οτιδήποτε χρειαστεί για να επιστρέψει η οικογένεια Πετράκη μια μέρα νωρίτερα στο σπίτι της.

protothema.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...