15.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης: 19ο Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο Τεχνητής Νοημοσύνης και Διεθνές Εργαστήριο 20PoA

Ημερομηνία:

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης, κατά το πενθήμερο 1-5 Ιουλίου, διοργανώνεται το 19ο Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο Τεχνητής Νοημοσύνης – 19th  Advanced Course on AI (ACAI-2019).

Το Σχολείο συνδιοργανώνεται από:

– τον Ευρωπαϊκή Ένωση Τεχνητής Νοημοσύνης EurAI (European Association for Artificial Intelligence)

– την Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ)

– τo Πολυτεχνείο Κρήτης

και στηρίζεται από

– την Ευρωπαϊκή Ένωση Στήριξης της Έρευνας Πολυπρακτορικών Συστημάτων (European Association for Multi-Agent Systems – EURAMAS)

– την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Τα μαθήματα που θα παρουσιαστούν στο Σχολείο από περίπου 25 διακεκριμένους καθηγητές και ερευνητές από Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά Πανεπιστήμια (ενδεικτικά University of Berkeley, Imperial College London, University of Edinburg, University of Southampton, University of Toulouse, Universitat de Barcelona, TU Delft, κ.α.) αλλά και παγκοσμίου φήμης εταιρείες Πληροφορικής και Τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης (όπως η Google DeepMind και η Microsoft) και θα άπτονται θεμάτων σχετικών με βαθιάMηχανική Μάθηση, λήψη αποφάσεων υπό αβεβαιότητα, Τεχνητή Νοημοσύνη και Κοινωνική Δικαιοσύνη, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική, Λογική, Ψηφιακά Παιχνίδια, κ.α.

Σημειωτέον πως δόθηκε και ένας μεγάλος (άνω των 30) αριθμός υποτροφιών για την κάλυψη μέρους των εξόδων συμμετοχής των υποτρόφων, με βάση ακαδημαϊκά αλλά και γεωγραφικά κριτήρια.

Παράλληλα, μεταξύ 2-5 Ιουλίου θα φιλοξενήσουμε το Διεθνές Εργαστήριο 20PoA (https://20poa.github.io/) , για να τιμήσουμε τα 20 χρόνια από τη δημοσίευση του εξέχοντος επιστημονικού άρθρου των Ηλία Κουτσουπιά – Χρίστου Παπαδημητρίου για την έννοια του «Τιμήματος της Αναρχίας», με συμμετοχή ~50 Καθηγητών από Ευρώπη και Αμερική.Το «Τίμημα της Αναρχίας» είναι ένα πλέον κλασσικό αποτέλεσμα στο χώρο της Θεωρητικής Πληροφορικής και της Αλγοριθμικής Θεωρίας Παιγνίων, το οποίο περιγράφει το κόστος του υπολογισμού λύσεων σε ένα κοινό πρόβλημα από αυτόνομους ευφυείς πράκτορες σε σχέση με το ιδεατό σενάριο που τη λύση παράσχει μία κεντρική οντότητα-«παντογνώστης». Το αποτέλεσμα τιμήθηκε το 2012 με το Gödel Prize, το μεγαλύτερο παγκοσμίως βραβείο Θεωρητικής Πληροφορικής.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον δικτυακό τόπο του Σχολείου:

http://acai2019.tuc.gr

και του Διεθνούς Εργαστηρίου για τα 20 χρόνια από το Τίμημα της Αναρχίας

"google ad"

https://20poa.github.io/

Οργανωτική Επιτροπή:

Γεώργιος Χαλκιαδάκης

Επιστημονικός Υπεύθυνος ACAI-2019/HAISS-2019

Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης Στήριξης της Έρευνας Πολυπρακτορικών Συστημάτων (European Association for Multi-Agent Systems – EURAMAS)

Αναπληρωτής Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης

www.intelligence.tuc.gr/~gehalk

Νικόλαος Σπανουδάκης

Ε.ΔΙ.Π.,  Πολυτεχνείο Κρήτης

Μέλος ΔΣ Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης

users.isc.tuc.gr/~nispanoudakis/

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο: acai2019@intelligence.tuc.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...