19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στο Σίδνεϊ εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Ημερομηνία:

Στο στρατόπεδο “Λαμία”

Στην Αυστραλία υπάρχει στρατώνας “Λαμία”, σε ανάμνηση της παραμονής στην πόλη αυτή της Στερεάς Ελλάδας, των Αυστραλών στρατιωτών κατά τις επιχειρήσεις των συμμάχων εναντίον των δυνάμεων του Άξονα, τους πρώτους μήνες του 1941.

Εκεί θα γίνει αύριο άλλη μία εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, αλλά και για την εν γένει παρουσία αυστραλιανών και νεοζηλανδικών στρατευμάτων στο ελληνικό έδαφος κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που τιμώνται καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Η εκδήλωση γίνεται από το Αυστραλο-ελληνικό Συμβούλιο, παράρτημα Ν.Ν.Ουαλίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονόμων των Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύει στον στρατώνα, καθώς και τη Μεικτή Επιτροπή Εορτασμών Μάχης της Κρήτης.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στα διάφορα τμήματα – μονάδες του στρατώνα, που περιλαμβάνουν και μουσεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...