20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στο χωριό Γερακάρι Ρεθύμνου: «Φοβάμαι για τη ζωή μου» λέει θύμα ζωοκλοπής

Ημερομηνία:

Μια κτηνοτρόφος καταγγέλλει ότι από το 2006 έχει υπάρξει θύμα ζωοκλοπής, έχοντας δεχτεί και απειλές, ενώ η υπόθεσή της είναι γνωστή στις αρχές
Το φόβο για τη ζωή της, αλλά και τη ζωή των υπολοίπων μελών της οικογένειάς της εκφράζει μια κτηνοτρόφος στην Κρήτη η οποία, όπως καταγγέλλει, από το 2006 έχει υπάρξει θύμα ζωοκλοπής, έχοντας δεχτεί μάλιστα και απειλές, ενώ η υπόθεσή της είναι γνωστή στις αρχές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα rethemnosnews.gr η συγκεκριμένη γυναίκα από το χωριό Γερακάρι, όπου είναι και μόνιμη κάτοικος μαζί με την οικογένειά της, κατήγγειλε πως η απώλεια για το σπιτικό τους από τη ζωοκλοπή όλα αυτά τα χρόνια ανέρχεται σε 560 ζώα. Δηλώνει δε, αγανακτισμένη, διότι δεν ξέρει πλέον με ποιον τρόπο θα μπορέσει να προστατευτεί η οικογένειά της και η περιουσία της.

«Είναι γνωστοί-άγνωστοι, οι ίδιοι άνθρωποι, στο ίδιο χωριό, στην ίδια ‘‘πολιτεία’’», σημείωσε η κάτοικος από το Γερακάρι, συνεχίζοντας: «Βαστάει η δράση τους σε Γερακάρι, Άνω Μέρος, Δρυγιές και καταλήγει Αντάνασο. Έχουμε συνέχεια ζωοκλοπές, αναρχία, πιστόλια και η ζωή συνεχίζεται, σε καθημερινή βάση. Έχω κάνει καταγγελία το 2006, χωρίς να έχω δει κανένα αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Το 2009, όταν μου πήραν τα ‘‘δεύτερα’’ ζώα, τα 250, βρεθήκανε τα φορτηγά όπου είχαν φορτωθεί και δοθήκανε στοιχεία. Μέχρι και αυτήν τη στιγμή τίποτα, μόνο η υπόθεση είναι στον εισαγγελέα».

Η ίδια υποστηρίζει ότι γνωρίζει τους δράστες, καθώς και πως έχει απειληθεί από τους ίδιους, έχοντας καταθέσει τα ονόματά τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.  «Μου σπάσανε το σπίτι, μου σπάσανε το αμάξι, τα ίδια άτομα. Μέχρι αυτήν τη στιγμή η υπόθεση είναι στο Α.Τ. Αμαρίου. Με ξέρουν όλοι, χωρίς να υπάρχει ένα αποτέλεσμα όλο αυτό τον καιρό στην ‘‘καταδίκη’’ που ζω. Το μόνο που βλέπουμε είναι το αβέβαιο αύριο», ανέφερε σχετικά, προσθέτοντας πως αυτό που λένε από τις αρχές στην οικογένειά της είναι να περιμένουν.

«Κανένας δεν ήρθε να μου πει κάτι, κανένας. Οι ζωοκλοπές όμως συνεχίζονται. Ζω με φόβο για τη ζωή μου, για τη ζωή των κοπελιών μου. Η οικογένειά μου αυτή τη στιγμή ζει στο αβέβαιο. Δεν ξέρω όταν θα σηκωθώ το πρωί, αν θα βρω τα παιδιά μου ζωντανά. Ακόμη το αμάξι μου είναι καταδιαλυμένο, ακόμη είναι τα σκάγια πάνω στον τοίχο, δεν ήρθε ένας άνθρωπος να τα δει».

«Ας έρθει κάποιος, δεν ξέρω, δικαστικός επιμελητής, να μου πει πως θα μπορέσω να σώσω την οικογένειά μου και την περιουσία μου, να μας πει που πρέπει να απευθυνθούμε για να πάρουμε κι εμείς τα μέτρα μας. Θα έχω το φόβο μέχρι να ζω μήπως δε γυρίσει στο σπίτι κάποιος από την οικογένειά μου;».

Πηγή: rethemnosnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...