14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στο 1591 οι καταγγελίες για παράνομη κοπή δένδρων

Ημερομηνία:

Στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1591 θα μπορούν να γίνονται καταγγελίες για παράνομη κοπή δένδρων, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δασών Χανίων.Αναλυτικά στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

“Τα δάση της χώρας ανήκουν σε όλους και κυρίως στις μελλοντικές γενιές Ελλήνων. Άρα οτιδήποτε τα καταστρέφει, μας αφορά όλους.

Είναι αντιληπτό ότι υπάρχει σε έκταση το φαινόμενο της λαθραίας υλοτόμησης συστάδων και ατόμων δασικών δένδρων και στο χώρο ευθύνης της Δασικής Υπηρεσίας των Χανίων.

Σε ένα νομό με πλούσια την δασοκάλυψη αλλά και με ευρύ αριθμό μνημειακών διαστάσεων δένδρων είναι μη αποδεκτή η εφήμερη λογική της άνομης καυσοξέλευσης.

Είναι κατανοητή η στροφή στην καυσοξύλευση υπό το πρίσμα της γενικευμένης κρίσης που δεν είναι μόνο οικονομική.

Σε πόσους όμως είναι κατανοητό το εκτεταμένο δίκτυο κερδοσκοπίας, για μια ακόμη φορά, με αφορμή τις αυξημένες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας;

Θα γίνει ανεκτό, μνημειακά δένδρα, δέντρα αιώνων, να “καούν” στο βωμό μιας τάσης οικονομικότητας αδιαφορώντας για οτιδήποτε ομορφαίνει και προσφέρει στη ζωή.

Η Δνση Δασών Χανίων με τις δυνάμεις της σε πολυεπίπεδο αγώνα έχει επιφορτισθεί με το καθήκον πρόληψης αλλά και πάταξης της λαθροϋλοτομίας κρατώντας την έδρα της ανοικτή από τις 07.30 έως τις 22.00 όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Με συνεχείς ελέγχους και περιπολίες, που ξεκίνησαν στα Χανιά πολύ νωρίς τον Φεβρουάριο του 2012, θα αποτρέψει την εξάπλωση του κακού αυτού φαινόμενου διαθέτοντας και αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή με αριθμό 1591 για λήψη καταγγελιών.

Με το αυστηρό πλαίσιο του Δασικού κώδικα και όπως αναμορφώθηκε με το νόμο 4138/13 που κατέστησε ανυπέρβλητο το κόστος της παράνομης πράξης ευελπιστούμε να διασώσουμε αυτό που πρέπει να παραδοθεί στις γενιές του μέλλοντος.

Ελπίζουμε η παιδεία μας να αποτρέψει, μετά την επισήμανση, το καταστροφικό αυτό γεγονός”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...