19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Στο 3% η αύξηση των τουριστικών εισπράξεων στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Με αυξημένες αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις θα κλείσει στα τέλη Νοεμβρίου η καλοκαιρινή σεζόν στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων, οι αφίξεις θα καταγράψουν αύξηση της τάξης του 7%-8% και εισπράξεις τουλάχιστον +3%.

Πέρυσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η Κρήτη ήταν δεύτερη σε ταξιδιωτικές εισπράξεις με πρώτη την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ποσό που συγκέντρωσε από τον τουρισμό ήταν 3.260 εκατομμύρια ευρώ.

Πάνω από 90% τώρα οι πληρότητες

Τα ξενοδοχεία αλλά και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα τον μήνα που διανύουμε έχουν πληρότητες πάνω από 90%, ενώ υψηλές πληρότητες θα έχουν και τον Οκτώβριο.

Ο τουριστικός επιχειρηματίας Κώστας Μπαντουβάς είπε στην “Π”: “Η σεζόν συνεχίζεται πολύ καλά και για τα ξενοδοχεία και για τα διαμερίσματα.

Σε λίγες εβδομάδες αρχίζει και το πρόγραμμα του χειμερινού τουρισμού, για δεύτερη χρονιά.

Τα έσοδα από το πρόγραμμα είναι πολυ περιορισμένα αλλά ο στόχος είναι να μπουν οι βάσεις του τουρισμού τον χειμώνα για να μπορούμε να προσδοκούμε και περισσότερα έσοδα”.

“Διανύουμε μια καλή σεζόν και θα έχουμε κόσμο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου” ανέφερε ο ξενοδοχός Ανδρέας Μεταξάς.

Ο ίδιος πάντως σχολίασε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις για την επόμενη σεζόν σ’ αυτή τη χρονική περίοδο.

Ο ξενοδόχος Νίκος Χαλκιαδάκης είπε ότι αυτό τον μήνα οι ξενοδοχειακές πληρότητες υπερβαίνουν το 90%, ενώ σχολίασε ότι η σεζόν θα κλείσει όπως όλα δείχνουν, με συνολικές αυξήσεις +7%-8% και αυξημένα έσοδα περίπου κατά 3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2017 στην Κρήτη έφτασαν τα 4,8 εκατ. οι επισκέπτες ενώ ως προς την κατανομή των διανυκτερεύσεων στο νησί πραγματοποιήθηκαν 40.271.

Πανελλαδικά οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για το 2017 έφτασαν τα 14,6 δισ. σημειώνοντας διψήφιο ποσοστό αύξησης έναντι του 2016 και ξεπερνώντας κατά τι τον στόχο που είχε θέσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για την περυσινή χρονιά.

Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το σύνολο του 2017, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν στα 14,595 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 10,5% σε σύγκριση με τα 13,2 δισ. ευρώ του 2016. Από την πλευρά του, ο ΣΕΤΕ είχε προβλέψει, πριν την έναρξη της θερινής σεζόν, έσοδα ύψους 14,5 δισ. ευρώ.

"google ad"

Οι επιδόσεις του 2017 ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικές για τον κλάδο, που φέτος περιμένει ακόμη καλύτερα νούμερα.

patris.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...

Έως την Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο Πάσχα – Οι προϋποθέσεις

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου θα πρέπει να...