19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Στρατούλης: Νομίζει ο Σόιμπλε ότι είμαστε μπανανία ή προτεκτοράτο;

Ημερομηνία:

«Τι νομίζει ο κ. Σόιμπλε; Ότι η Ελλάδα είναι μπανανία ή προτεκτοράτο; Επειδή τον έμαθαν έτσι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος;» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων απαντώντας στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε ο οποίος προχώρησε σε ανοίκεια επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Έφτασε να υποδεικνύει αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών, είναι εμμονικός», πρόσθεσε για τον Β. Σόιμπλε ο κ. Στρατούλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Τελείωσε η γερμανική Ευρώπη, η Γερμανία να υπαγορεύει και οι άλλες χώρες να εκτελούν… Τον Νοέμβριο που θα εκλεγεί το Podemos, θα είναι χειρότερα τα πράγματα γι’ αυτούς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στρατούλης.

Διαβεβαίωσε πως προτεραιότητα είναι «να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του ελληνικού λαού, δεν είναι προτεραιότητες ούτε οι εκλογές ούτε τα δημοψηφίσματα» και υπογράμμισε: «Εκλεχτήκαμε για να ανασάνει ο ελληνικός λαός… Εμείς δεν είμαστε ούτε δημαγωγοί, ούτε ψεύτες. Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μας σταδιακά. Είπαμε ότι θα κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα άμεσα».

Λαφαζάνης: Δεν θα γίνουμε ενεργειακή μπανανία

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να είναι σε ένα καθεστώς ενεργειακής μπανανίας».

Μιλώντας στο ενεργειακό συνέδριο  Athens Energy Forum 2015 που διοργανώνει η International Herald Tribune, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαστε δορυφόρος καμίας μεγάλης δύναμης, ακολουθούμε πολύπλευρη ενεργειακή πολιτική».

Κατηγόρησε δε την Ευρώπη για «αδιάλλακτη στάση» στο θέμα των εκποιήσεων και επανέλαβε ότι οι στρατηγικές υποδομές ενέργειας δεν πωλούνται. «Για εμάς οι ενεργειακοί δρόμοι και οι πλατφόρμες, δεν είναι απλοί σωλήνες, αλλά πολύτιμα εργαλεία που πρέπει να συνδέουν τους λαούς σε δρόμους ειρήνης και ανάπτυξης».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...