18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

«Στροφή» Βορίδη για τη βασιλόπιτα μετά το σάλο των 12.000 ευρώ για τη βασιλόπιτα: «Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου δικαιούνται μία πίτα. Θα τα πληρώσω από την τσέπη μου»

Ημερομηνία:

Να δικαιολογήσει το «τσουχτερό» κονδύλι των 12.000 ευρώ για την κοπή της βασιλόπιτας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσπάθησε το πρωί της Τρίτης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης.

«Τα 12.000€ αφορούν εκδήλωση για τους εργαζομένους του υπουργείου και τις οικογένειες τους, υπάρχει ανάλογο κονδύλι, σχολίασε αρχικά για να προσθέσει: Συνολικά θα είναι 1.000 άνθρωποι σε αυτή την εκδήλωση, όπως είπε ο υπουργός. “Θα έχει έναν καφέ, γλυκό, τη μίσθωση της αίθουσας, και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κατακρίνει. 12.000 είναι η δέσμευση πίστωσης, μπορεί να είναι και 8.000. Το κονδύλι υπάρχει στον προϋπολογισμό του υπουργείου για τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Μας κατηγορούν για την εκδήλωση που κάνουμε για τους εργαζομένους και τα παιδιά τους”, είπε ακόμη.

Λίγο αργότερα, δίνοντας το «παρών» και στην πρωϊνη εκπομπή του Open, ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα. Εκεί άλλαξε στάση και ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει τα λεφτά της εκδήλωσης από την τσέπη του.

Ο Μάκης Βορίδης, αφού εξήγησε ότι «υπάρχει ο κωδικός για αυτή τη δαπάνη, δεν το εκπόνησα εγώ”. Και συνέχισε:

“Ο κ. Ζαχαριάδης και ο ΣΥΡΙΖΑ μου λένε “όχι”, οι εργαζόμενοι δε δικαιούνται έναν καφέ και μία πίτα»

Ύστερα κι από παραίνεση του Κώστα Ζαχαριάδη, αποκάλυψε ότι «Ανακαλώ την απόφαση για την εκδήλωση που επίκειται (σ.σ.: για σήμερα το απόγευμα), θα βγάλω ανακλητική απόφαση, θα πάω στο γραφείο μου και θα την υπογράψω».

Πρόσθεσε δε ότι «εγώ λοιπόν θα κάνω το εξής: Θα ανακαλέσω την απόφασή μου και η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ, για να είμαστε συνεννοημένοι. Κι επειδή δεν είμαι πλούσιος για να τα βγάλω εύκολα τα λεφτά θα τα πάρω από την αποζημίωση που μου έδωσε ο συγκυβερνήτης του κύριου Ζαχαριάδη, ο κύριος Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας. Πήρα 40.000€ αποζημίωση και θα τα δώσω από εκεί τα λεφτά».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Το όλον ζήτημα γνωστοποιήθηκε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία κατήγγειλε ότι το κόστος της βασιλόπιτας του συγκεκριμένου υπουργείου ανέρχεται στα 12.000 ευρώ.

Μάλιστα, ανήρτησε στα social media τη σχετική απόφαση από τη «Διαύγεια».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...