13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Στ. Αρναουτάκης από τα εγκαίνια του «Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας»: Ταυτότητα μας ο Πολιτισμός με «πάντρεμα» του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό

Ημερομηνία:

Στις αξίες του πολιτισμού καθώς και στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας στην ανάδειξη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό των εκλεκτών Κρητικών προϊόντων αλλά και στην διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εγκαινιάζοντας αντίστοιχα στο Πέραμα Ρεθύμνου την έκθεση «παραγωγών –καλλιτεχνών -πολιτιστικών συλλόγων Μυλοποτάμου» αλλά και στην Κίσσαμο Χανίων το «10ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας».

Οι διοργανώσεις που έγιναν με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία ο δε Περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές Δήμους και πολιτιστικούς συλλόγους τόνισε, ότι, η Περιφέρεια θα συνεχίσει σε συνεργασία με τους φορείς να στηρίζει τέτοιες δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό ,την παιδεία την τοπική παράδοση, προβάλουν τα Κρητικά προϊόντα και συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία. Στην αξία και στους στόχους των διοργανώσεων αναφέρθηκαν ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης (συμμετείχε στα εγκαίνια του φεστιβάλ στην Κίσσαμο) ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης ,οι Δήμαρχοι Κισσάμου και Μυλοποτάμου αντίστοιχα Θεόδωρος Σταθάκης και Δημήτρης Κόκκινος καθώς και εκπρόσωποι του πολιτισμού των δυο περιοχών οι οποίοι και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία και στήριξη των συνδιοργανώσεων. Παρόντες επίσης στις δυο διοργανώσεις ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Καλογερής, Μανόλης Χνάρης, Περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

«Ο τοπικός μας πολιτισμός με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κρητικής ταυτότητας, τα εκλεκτά Κρητικά προϊόντα η μοναδικότητα της Κρητικής κουζίνας αποτελούν μερικά από τα πιο ισχυρά συνεκτικά υλικά της κοινωνίας μας»  τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αρναουτάκης. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στις δράσεις και στα σχέδια της Περιφέρειας ανέφερε: «Στην Περιφέρεια Κρήτης, έχουμε κατανοήσει ότι ο Πολιτισμός  μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία νέων ευκαιριών επαγγελματικής απασχόλησης, κατά κανόνα υψηλής εξειδίκευσης σε κλάδους αιχμής, οι οποίοι επιπροσθέτως εμφανίζουν υψηλά ποσοστά απασχόλησης των νέων. Τα τελευταία χρόνια, με τον Πολιτισμό δώσαμε μια πολύ πιο ισχυρή ταυτότητα στον Τουρισμό μας. Με τον Τουρισμό δώσαμε μία νέα, αναπτυξιακή δυναμική στην αξιοποίηση του Πολιτισμού μας. Για αυτό το λόγο μέσα από την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, προχωρήσαμε στη δημιουργική διασύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα. Τα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε παρακάτω, καθιστώντας την Κρήτη μια Περιφέρεια, που στηρίζεται σε βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες, πυλώνες που είναι στενά συνδεδεμένοι μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλέγμα, ικανό να εγγυηθεί την αναπτυξιακή περιοχή του συνόλου των Δήμων της Κρήτης, πάντα σε καθημερινή και στενή συνεργασία με τους Δήμους, τις αναπτυξιακές εταιρείες, τα επιμελητήρια και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς. Η συνέργεια του Πολιτισμού με τον Τουρισμό, την άλλη μεγάλη «βιομηχανία» της Κρήτης, είναι άρρηκτη.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...