20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στ. Αρναουτάκης: «248 εκατ. ευρώ τα κονδύλια που πήρε η Κρήτη για τις καταστροφές του περασμένου χειμώνα»

Ημερομηνία:

248 εκ. ευρώ είναι τα κονδύλια που θα διατεθούν για τα έργα αποκατάστασης ρεμάτων, ποταμών και για τις υπόλοιπες ζημιές από τις καταστροφές στην Κρήτη, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σημειώνοντας πως είναι μια ευκαιρία για την Κρήτη αφού το νησί ποτέ δεν είχε πάρει τέτοια μεγάλα ποσά για αποκαταστάσεις ζημιών και έργα προστασίας, να τα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο.

«Είναι μια ευκαιρία για όλους μας να μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, διαφορετικά θα φταίμε όλοι κι όχι η κυβέρνηση ή ο καιρός και ο Θεός», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης εξηγώντας πως η Περιφέρεια Κρήτης είναι έτοιμη ν’ αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τα κονδύλια που πήρε η Κρήτη για τις καταστροφές του περασμένου χειμώνα. Υπάρχουν τα 78 εκ. στα Χανιά, πάνω από 60 που διατίθενται στους Δήμους, 48 στο Ρέθυμνο και επιπλέον όλα τα κονδύλια που είχε προγραμματίσει η Περιφέρεια με έργα πάνω από 20 εκ. ευρώ, εξήγησε ο κ. Αρναουτάκης.

Στην παρέμβαση του ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ακόμα την ανάγκη να υπάρξει πραγματική αποκέντρωση πόρων κι όχι μόνο αρμοδιοτήτων, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα μεγάλα οδικά κι άλλα έργα βασικών υποδομών που υλοποιεί έγκαιρα η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ όσα μένουν στα Υπουργεία παρουσιάζουν καθυστερήσεις. Υπογράμμισε δε πως δεν θα πρέπει να ξεχνούμε όλοι την ευθύνη που έχουμε ως πολίτες, δίνοντας ως παράδειγμα τα εκατοντάδες ρέματα που έχουν κλείσει από καταπατήσεις και αυθαιρεσίες, προκαλώντας προβλήματα και καταστροφές στις νεροποντές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κωνσταντής από τα Χανιά που έγινε στα 21 του… τουρκοφάγος

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής...

Κλειστό την ερχόμενη Δευτέρα το ΚΕΠ στο Βαμβακόπουλο

Από τη Διεύθυνση ΚΕΠ του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται ότι...

Μαθήματα ναυαγοσωστικής στο ΝΟΧ για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Το κολυμβητήριο Χανίων επισκέφτηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου 27 μαθητές ...