17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στ.Θεοδωράκης: Δεν είμαστε εδώ για να νταντεύουμε τον πρωθυπουργό

Ημερομηνία:

«Κάναμε αυτό που έπρεπε. Κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ. Δεν είμαστε εδώ για να νταντεύουμε τον πρωθυπουργό. Τώρα είναι μόνος του με την παρέα του και τους συνεταίρους του. Εμείς θα είμαστε η αντιπολίτευση των προτάσεων» δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Liberal.gr».

Ο ίδιος εξηγεί γιατί αρνείται να «συμμαχήσει» με το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το Ποτάμι είναι «η συμμαχία των δυνάμεων που θέλουν να συγκρουσθούν με τον κρατισμό, την αναξιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις, τον αναχρονισμό.

» Το ΠΑΣΟΚ, αν εξαιρέσεις κάποια πρόσωπα, υπηρέτησε για δεκαετίες όλα αυτά που σήμερα μας κάνουν να ασφυκτιούμε. Η Ελλάδα δεν ανακάλυψε ξαφνικά τον κ. Τσίπρα. Η Ελλάδα κατρακύλησε στον κ. Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και για αυτή την κατρακύλα υπεύθυνο είναι το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ και η κυβερνητική ΝΔ.»

Αναφερόμενος στην επίθεση κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου, λέει: «Φασιστοειδή πάντα υπήρχαν, το θέμα είναι πόσο ελεύθερα νιώθουν για να δράσουν», ενώ αναρωτιέται:

«Πώς είναι δυνατό να υποστηρίζει κάποιος στα σοβαρά ότι ο προπηλακισμός του Κουμουτσάκου έχει οποιαδήποτε σχέση με το αν η σφαγή των Ποντίων πριν από εκατό χρόνια ήταν γενοκτονία ή εθνοκάθαρση;»

Τέλος, καταλογίζει σοβαρές ευθύνες στον πρωθυπουργό για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα λέγοντας:

«Θυμάστε τι έλεγαν οι υπουργοί του κ. Τσίπρα; “Οι μετανάστες λιάζονται” και “τα νησιά πλουτίζουν”. Είναι ανυπολόγιστες οι ευθύνες τους για τα όσα τραγικά συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο Αιγαίο. Οι δουλέμποροι αποθρασύνθηκαν.»

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...