17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Στ. Θεοδωράκης: “Η κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων είναι τραγική”

Ημερομηνία:

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Μπαργιώτας επισκέφτηκαν το πρωί της Δευτέρας το νοσοκομείο Χανίων, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το νοσοκομειακό προσωπικό και τη διοίκηση, οι οποίοι τους εξέθεσαν τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της δραματικής έλλειψης προσωπικού και της έλλειψης χρηματοδότησης.

Οι κ.κ. Θεοδωράκης και Μπαργιώτας αναφέρθηκαν στην ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), το οποίο κινδυνεύει να καταρρεύσει λόγω της υποχρηματοδότησης και του γεγονότος ότι δεν έχουν καταβληθεί πλήρως τα χρήματα από τον προϋπολογισμό και επεσήμαναν την ανάγκη να πληρωθούν αμέσως οι καθυστερούμενες υπερωρίες σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Συζήτησαν παράλληλα με τους εργαζόμενους την ανάγκη μια μεγάλης μεταρρύθμισης στον χώρο της Υγείας η οποία θα πρέπει να προχωρήσει αφού πρώτα αντιμετωπιστεί το άμεσο πρόβλημα λειτουργίας και ύπαρξης του ΕΣΥ.

Σε τοποθέτησή του αμέσως μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου των Χανίων, ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε την κυβέρνηση να αφουγκραστεί τις ανάγκες του κόσμου, να ανοίξει τα μάτια της στην κοινωνία και να υλοποιήσει ορισμένες από τις προεκλογικές υποσχέσεις της. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, εκθείασε παράλληλα τους εργαζομένους στον χώρο της Υγείας, εξηγώντας πως το σύστημα και συγκεκριμένα το νοσοκομείο Χανίων, παραμένουν όρθια εξαιτίας της αυταπάρνησής τους. Τέλος δεσμεύτηκε ότι το Ποτάμι θα προσπαθήσει να επαναφέρει το θέμα της Υγείας στην πρώτη γραμμή, με συνεχείς παρεμβάσεις στη Βουλή.

Διαβάστε τη δήλωση του Στ. Θεοδωράκη

Ο λαός μας λέει πως με την υγεία δεν παίζουμε. Φοβάμαι όμως ότι αυτές τις απλές φράσεις η κυβέρνηση δεν τις κατανοεί και παίζει με τα θέματα της υγείας. Είμαστε μπροστά σε μία τουριστική περίοδο και στα Χανιά αλλά και σε άλλες περιοχές είναι πάρα πολύ σημαντικό να είναι όρθιο το σύστημα υγείας. Και αυτή τη στιγμή είναι όρθιο το σύστημα υγείας μόνο επειδή υπάρχουν κάποιοι πατριώτες γιατροί, πατριώτες νοσηλευτές και πατριώτες υπάλληλοι οι οποίοι δουλεύουν χωρίς λεφτά, χωρίς ρεπό χωρίς καμία παύση. Θα πρέπει η κυβέρνηση όπως βρίσκει λεφτά για κάποιες αλλες προτεραιότητες που της θεωρεί σημαντικές -για παράδειγμα εξοπλιστικά προγράμματα, δαπάνες σε κάποιες υπηρεσίες των υπουργείων- να βρει τα απαραίτητα κονδύλια για να λειτουργεί στοιχειωδώς το σύστημα υγείας. Είναι για εμάς προτεραιότητα. Θα κάνουμε ερωτήσεις, θα κάνουμε επερώτησεις, θα κάνουμε παρεμβάσεις. Να σας πως κάτι όμως, το θέμα είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης να ανοίξουν λίγο τα αυτιά και τα μάτια τους προς την κοινωνία. Δεν ωφελεί τίποτα να κάνουμε εμείς μια τυπική ερώτηση και να παίρνουμε μία τυπική απάντηση μετά από είκοσι μέρες. Αυτά που υποσχεθήκαν προεκλογικά στον κόσμο βλέπουν πως είναι δύσκολο να τα κάνουν. Τουλάχιστον ας ακούσουν τις άμεσες ανάγκες του κόσμου ώστε να υλοποιήσουν κάποιες από αυτές. Η κατάσταση στο νοσοκομείο των Χανίων είναι τραγική. Κρατιέται όρθιο όπως σας είπα μόνο επειδή υπάρχουν πατριώτες εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν.

Η Ελλάδα, η χώρα μας κινείται από λάθος σε λάθος.Το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να διορθώσει αυτά τα λάθη. Είναι πολύ μεγάλες οι ευθύνες του παλιού συστήματος. Οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας, οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, οι ευθύνες των παλιών υπουργών Υγείας. Και εμείς ως αμέτοχοι στα εγκλήματα εκείνης της εποχής μπορούμε να τα παρατηρούμε και να δίνουμε τις σωστές ερμηνείες τους. Το ότι έκαναν όμως λάθος οι προηγούμενοι, το ότι υπάρχει ένα σύστημα υγείας ναρκοθετημένο χωρίς λεφτά δεν είναι άλλοθι για να συνεχίζει η κυβέρνηση αυτή την πολιτική. Και σας είπα, το θέμα είναι σε πόσο υψηλή προτεραιότητα έχεις το θέμα της υγείας. Έχω την αίσθηση ότι βολεύονται με πολύ πολύ μικρά μπαλώματα και δεν έχουν ως προτεραιότητα το σύστημα της υγείας, ενώ θα μπορούσαν να το έχουν. Το παλιό σύστημα λοιπόν, και εδώ βάζω και τη Νέα Δημοκρατία που κυβέρνησε και το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, θα πρέπει να αναλογιστεί ότι πρώτα απ’ όλα υπάρχει το σύστημα υγείας το οποίο θα πρέπει να βοηθηθεί. Έχετε ακούσει πολλούς πολιτικούς στην Ελλάδα να βάζουν σαν ζήτημα προτεραιότητας το θέμα της υγείας; Μονο προεκλογικές υποσχέσεις. Το θέμα είναι στην πρώτη συζήτηση στη Βουλή, όταν μια κυβέρνηση ορκίζεται, να θεωρήσει πως μεγάλη της προτεραιότητα είναι το σύστημα Υγείας. Δεν το κάνει. Γι’ αυτό το Ποτάμι θα προσπαθήσει να επαναφέρει το θέμα στην πρώτη γραμμή.

Τους Σταύρο Θεοδωράκη και Κωνσταντίνο Μπαργιώτα συνόδευσαν στην επίσκεψή τους στο νοσοκομείο Χανίων και οι υποψήφιοι βουλευτές στην περιοχή, Γιώργος Μαρακάκης και Νίκη Φτυλιτάκη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ