19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συγκέντρωση αιτήσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής των αμπελώνων περιόδου 2013 – 2014

Ημερομηνία:

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αιτήσεων έως και τις 15 Μαΐου 2013, για ένταξη στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής των αμπελώνων περιόδου 2013 – 2014. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν και οι κάτοχοι δικαιωμάτων φύτευσης από το Εθνικό Αποθεματικό καθώς και δικαιωμάτων αναφύτευσης, για τις δράσεις Φύτευσης και Υποστύλωσης.

Απαραίτητες προϋποθέσεις:

  1. Δηλώσεις συγκομιδής για τις δύο (2) τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα.
  2. Η έκταση των προς αναδιάρθρωση αμπελοφυτειών να είναι τουλάχιστον ένα (1) στρέμμα, να είναι νόμιμες και να εμφανίζονται στη βάση δεδομένων του νέου αμπελουργικού Μητρώου.
  3. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης που αφορά στην περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα, υποχρέωση που πρέπει να τηρηθεί και για τα επόμενα πέντε (5) έτη.
  4. Αντίγραφο της Υπεύθυνης Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας
  5. Αντίγραφο της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης.
  6. Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία ο αιτών αναλαμβάνει την υποχρέωση, εφόσον εγκριθεί, να εκριζώσει το αμπελοτεμάχιο του χωρίς άλλη ειδοποίηση από 16 Οκτωβρίου 2013 έως 31 Ιανουαρίου 2014 και να συστήσει εγγυητική επιστολή για τα μέτρα / δράσεις που θα υλοποιήσει μετά τις 31 Ιουλίου 2014 καθώς και ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την εφαρμογή του προγράμματος.
  7. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
  8. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου ΑΤΕ, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.
  9. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. του δικαιούχου – παραγωγού.
  10. Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής, και σε περίπτωση έγκρισης ένταξής του στο Πρόγραμμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής.  Σε περιπτώσεις αδυναμίας προσκόμισης  τίτλων κυριότητας μπορεί να προσκομίσει αντίγραφο του εντύπου Ε9 της φορολογικής του δήλωσης, από το αντίτυπο που φέρει τη σήμανση παραλαβής του υπαλλήλου της αρμόδια Δ.Ο.Υ., στο οποίο πρέπει να φαίνεται δηλωμένο το συγκεκριμένο τεμάχιο, καθώς και υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986 στην οποία θα δηλώνεται ότι το παραπάνω αντίγραφο είναι ακριβές και ότι τα στοιχεία που αναφέρονται σ’ αυτό είναι αληθή.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

Για τα μη ιδιόκτητα αμπελοτεμάχια οι παραγωγοί πρέπει να προσκομίσουν συμβολαιογραφικά έγγραφα, ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης (ενοικιαστήρια) ή χρησιδάνεια.

Για φυτεύσεις  με δικαίωμα από το αποθεματικό ή με δικαίωμα αναφύτευσηςεκτός των ανωτέρω και:

  1.  I.      Την έγκριση του αντίστοιχου δικαιώματος.
  2.  II.      Αποδεικτικά νομής και κατοχής της έκτασης στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί η νέα αμπελοφυτεία ( συμβόλαια ή μισθωτήρια)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στα τηλέφωνα 28213-46552 & 28213-46553 Δ/νση Αγρ/κής Οικ. & Κτηνιατρικής Χανίων, 28220-22005 Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Κισσάμου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...